Falcao'da Son Durum..



Galatasaray'ın transfer listesinin tepesinde yer alan Monaco'nun Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao'nun sarı-kırmızılılara transferinin tamamlandığı iddia edildi. Fransız basınında Kolombiyalının senelik 5 milyon Euro karşılığında Galatasaray'a imza atacağı belirtildi.

L'equipe'in haberine göre, Monaco'nun 2013 senesinin Haziran ayında 60 milyon Euro'ya bonservisini aldığı Radamel Falcao ile yollarını ayırmaya çok yakın olduğu duyuruldu. Monaco'nun menajer Jorge Mendes'ten Falcao ile yolların ayrılması için bir takım bulmasını istediği açıklandı.

İlk olarak Falcao'nun yerine Milan'dan Andre Silva'nın geleceği planlanırken, Portekizli golcünün sağlık kontrolünden geçememesinin büyük bir şok yaşattığı vurgulandı. Ancak daha sonrasında gündeme Real Madrid forması giyen Mariano Diaz'ın alındığının detayları yazıldı.

Öte yandan Bein Sports France muhabiri Tancredi Palmeri, Twitter hesabından Falcao'nun Galatasaray'a transferinin tamamlandığını, anlaşmanın yıllık 5 milyon Euro'dan 3 senelik bulunduğunu duyurdu. Özellikle Fransa Ligi'ni takip eden yabancı muhabirler, son dönemde Falcao-Galatasaray anlaşmasının tamamlandığını açıkladı.

"Galatasaray'ın teklifi daha iyi"
Monaco'nun ilk planda Radamel Falcao'yu Valencia ya da Atletico Madrid'e göndermeyi düşündüğü, Kolombiyalı golcünün de bu fikre sıcak baktığı kaydedildi. Ancak Galatasaray'ın daha iyi bir teklifle sona yaklaştığı öne sürüldü.

Bu Yahoo Sport France'de yer alan habere bakılırsa ise, Falcao'nun menajeri Jorge Mendes, Galatasaray'dan 3 yıllık sözleşme istedi. Ek olarak Mendes, Kolombiya kulübü Millionarios'tan Falcao'ya bir teklif gelmesi halinde sözleşmenin tek taraflı feshedilmesi şartını masaya koydu.

"Diaz gelsin, Falcao gitsin"
bu arada Monaco'nun ekonomik anlamda rahatlamak adına Falcao'nun gitmesini istediğinin altı çizilirken, teknik direktör Leonardo Jardim'in yeni bir golcü gelmeden, Kolombiyalı'nın çıkışını istemediği ifade edildi.

Jardim'in bir dönem Lyon'da forma giyen ve 34 lig maçında 18 gol atan Mariano Diaz'ın Fransa Ligi'ni yakından tanıması sebebiyle, 25 yaşındaki Brezilyalı isme onay verdiği açıklandı. Bu transferin 20 milyon Euro'ya gerçekleşebileceği duyuruldu.

Hiç yorum yok