BİREYSEL HATALAR (LEİPZİG GALATASARAY)


Müsabakaya değinmeden önce son zamanların en büyük tehlikesi sosyal medya taraftarına değinmem gerek. İlk hazırlık maçı, yıldızların çoğu kadroda yok, bazıları boyle kadro mu olur gibi tepkiler gösteriyor. Bu insanlar nasıl eğitilecek nasıl ehlileşecek kara kara düşünüyorum. 

Daha ilk dakikalardan Babel etkisini hissettirdi. Sol açıktan içeri kat etmeleri ile meşhurdu ligimizde de. Gol sinyalini vermişti. Mariano Selçuk ikilisinin güzel organizasyonu sonrası ters taraftan gelip ön direkte çok iyi bitirdi. Ondan bu tür işler görmeye alışkınız.


Hazırlık maçı olunca gözler daha çok yeni isimlere yöneliyor. Jimmy Durmaz rotasyon oyuncusu zaten denilecek kadar basit biri değil. Belki göze hoş gelen oyun anlamında beklentileri karşılamaz ama takım oyununa katkısı çok net görünüyor. Defansif görev gerektirmeyecek tüm pozisyonlarda katkı verir. Adem vasatı aşamadı. İlerleyen maçlarda değişiklik olur mu göreceğiz. Bir tane de çok amatörce gole sebep oldu. Bunlar ilk maçtan eksiye düşürdü şansını...

İlk yarı Galatasaray hücum yönünden rakibi ile kafa kafaya istatistik yaptı. Gel gelelim savunmada çok açık verildi maalesef. Orta alandan başlayan zaaf mevcuttu. Önce birçok kez ofsaytta düştüler. Fakat ikinci yarı toplam beş dakikada o sorunların hepsini kolayca gol yaptılar. Takım olarak gücün yetmez ayrı ama bireysel hata ile bariz gol yediren oyuncular can sıkıyor. Mesela Ahmet Çalık. Geldiğinden beri bir adım ileri gitmedi. Ömer Bayram aynı şekilde. Bu sezon plan dahilinde kalacaklarını hiç sanmıyorum. İsmail Çipe de geçen sezon Hatayspor maçından beri kredisini tüketti. Okan Koçuk transferinin neden yapıldığı da anlaşıldı. 

Genç oyuncular girince ikinci yarının başındaki halinden daha sağlam bir görüntü verdi sarı kırmızılılar. Erencan Yardımcı sevindirdi son dakikada. Gol kendisine yazılmadı belki ama bizim gönlümüzde onun. Yine de yeni sezonda bazı isimlerle devam edilmemesi yönünde fikirler veriyor bu maçlar. En sevilen oyunculardan Linnes ve Marcao'yu da hazır görmedim! Linnes'in kanadı otoban oldu...

Yedek takım ile Leipzig karşısında bu kadar kaldı Galatasaray. Kalite farkından mağlup olmadı yalnız. Bireysel hatalar oyun içinde bir takımın başına gelebilecek en kötü durum. Bu seviyelerde normal şartlarda sahada olmayacak oyuncular aciz duruma düşürebiliyor böyle. Sırada Augsburg maçı var. Teknik heyet gerekli uyarıları yaptıktan sonra o maçta neler fark edecek göreceğiz. 

Hiç yorum yok