SERİ UZUYOR

NBA konuşma yarı finallerinde Portland Trail Blazers, Denver Nuggets ile parkeye çıktı. 




Maçın son 7:24’lük süresine 101-88 önde giren Blazers rahat bir galibiyete yürüyecek şeklinde gözükürken son periyodun ortasında Jokic’e çalınan bir hücum faul sonrası iki takım oyuncuları gerildi ve itişmeye başladı.

İki taraf ayrılıp gerginlik yatıştırıldıktan sonrasında Denver’lı Will Barton ve Torrey Craig’le Portland’lı Seth Curry ve Zach Collins’e teknik faul çıktı.

Bitime 1:04 kala hala 113-103’le kontrol elinde tutan Portland, Craig ve Jokic altı faulle oyun dışı kalması sonrası iyice rahatlayıp maçın sonunu rahat getirdi.

Damian Lillard 17’si üçüncü çeyrekte 32 sayı attı, Portland Trail Blazers 119-108’le Denver Nuggets‘ı yenik ederek Batı konuşmaı yarı final serisini yedinci maça götürdü.

Seride 3-2 öne geçmesine rağmen bu karşılaşmada işi bitiremeyen Nuggets yedinci karşılaşmada evinde kazanabilirse 2009’dan bu yana ilk kere konferans finaline çıkmış olacak.

Portland Son olarak 2000 senesinde konuşma finali görmüştü

İki takım için de bu zamanı ve eleştiri mücadelenin sahnesini hazırlayan öteki isim 30 sayıyla oynayan CJ McCollum oldu.

Portland’ın iki büyük yıldızına birlikte rol alan en önemli isim, kenardan gelerek 25 sayı atıp playoff kariyer rekorunu kıran Rodney Hood’du.

Nuggets’ta Nikola Jokic 29 sayı, 12 ribauntla oynarken Jamal Murray 24 sayı, 10 ribaunt yaptı.

Hiç yorum yok