Buket Gülübay Röportajı




Sporda Manşet Dergisi olarak Vakıfbank’ın genç pasörü Buket Gülübay ile bir röportaj gerçekleştirdik.

·         Buket Gülübay kimdir? Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Ben Buket Gülübay. 19 yaşındayım. Vakıfbank Spor Kulübünde pasörlük yapıyorum. Üniversite öğrencisiyim. 8 yıldır Vakıfbank’ın her kategorisinde voleybol oynadım. Halen de oynamaktayım.
·         Takdir edersiniz ki Vakıfbank voleybol adına çok ayrı bir yer. Herkesin merak ettiği de Vakıfbank klübünde işlerin nasıl gittiği. Antrenman, beslenme, arkadaşlık nasıl işliyor Vakıfbank'ta?
Vakıfbank Spor Kulübü dünyanın sayılı kulüplerinden biri. Burada hep çok çalışmamız lazım. Takım arkadaşlarımla birlikte kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.
·         Voleybol altyapıları için ne düşünüyorsunuz?
Antrenör olmadığım için açıkçası bir yorum yapamayacağım. Ama eğer kendi kulübümüzden örnek verirsem sporcuya çok önem veren bir yönetimimiz var. Çok yardımcı oluyorlar hem spor hem de normal hayatımızda.

·         1.takıma geçmek sizin hedeflerinizin arasında mı?
Tabii ki hedeflerim arasında. Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu yaşamış bir takımın parçası olmayı, o takıma pasörlük yapmayı, büyük şampiyonluklar elde etmeyi tabii ki de isterim.

·         Meksika'da yapılan FIVB  20 Yaş Altı (020) Kadınlar Dünya  Voleybol Şampiyonası'nda dördüncü oldunuz. Bu sizi ve kariyerinizi nasıl etkiledi? Size neler kattı?
Meksika da yapılan Dünya Şampiyonasında daha iyisini yapabilirdik belki ama dördüncü olduk. Kürsüde olmamamıza rağmen takım arkadaşlarım ve bana büyük tecrübeler kattı. Çoğu maçı 3-2 oynadık. Soğuk kanlı olmayı  öğrendiğimizi düşünüyorum.
·         Bu kadar genç bir kadroda olmak oyunu nasıl etkiliyor?
Bu sene kiralık olarak birinci ligde oynadım. Takım yaş ortalaması olarak ligdeki bir kaç genç takımın arasındaydık. Tecrübe konusunda diğer tecrübeli oyuncular karşısında zorlandım tabiiki. İlk devrenin tüm maçları hep stresli oldu ama maçları oynadıkça bu strese alıştım.
·         Voleybol oynamaya nasıl karar verdiniz?
Aslında voleybol oynamak gibi bir düşünce kafamda hiç yoktu. Sanırım voleybol beni buldu :) Okul beden eğitimi öğretmenim Yavuz Barut Vakıfbank’ın seçmeleri olduğunu boyumunda yaşıtlara göre uzun olduğunu söyledi. Seçmelere katıldıktan sonra, seçildiğim ve bir kaç ay sonra başlayabileceğim söylendi. Bu şekilde voleybola başlamış oldum :)
·         Hayattaki en büyük başarınız nedir?
Şampiyonluklarımdan birini söyleyebilirim ama sanırım voleybol oynarken aldığım keyif en büyük başarım.
·         Sporda Manşet Dergisi'ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?
Açıkçası, dergileri takip etmem. Derginizin ismini arkadaşlarımdan duymuştum. Eğer bir dergiyi takip edecek olsaydım, insanların fikir ve önerilerine önem verip paylaşan dergileri takip ederdim.

Röportaj: Esra ÇAY

Hiç yorum yok