Betül Pehlivan Röportajı





Edremit Belediyesi Gürespor'un başarılı oyuncusu Betül Pehlivan ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Betül Pehlivan kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

-Merhabalar ben 1988 İzmir doğumluyum.Orada doğup büyüdüm. Ta ki 16 yaşımda Adana Ceyhan Belediye'ye transfer olana kadar. Sonrasında sezon içinde gitme fırsatı çok bulamasam da  İzmir'i çok seviyorum ve orda arkadaşlarımla vakit geçirmekten çok keyif alıyorum.


Betül Pehlivan basketbola başlamaya nasıl karar vermiştir? Hayatınızın dönüm noktası olan karar bu mudur?

-Aslında basketbola başlamaya ben karar vermedim :)) İlkokul 3. sınıftaydım. Seda Aydın'la beraber (şuan da Bodrum Basket'te oynuyor kendisi) okuldaki beden eğitimi öğretmenimiz İstiklal Marşı'nı okuduğumuz esnada boyumun uzun olduğunu farketmiş. Gelip yanımıza basketbol oynamak ister misiniz diye sordu biz de tamam dedik. Böylelikle okul takımında başladık. Evet hayatımın dönüm noktası!!


Neden "Körfezin Melekleri" ?

-Geçen sene buraya gelirken aslında aileme artık biraz yakın olmak istediğim için gelmiştim. Maçlarıma gelip izlemeleri beni çok iyi hissettiriyor. Tabi daha sonra böyle küçük bir yerde insanların basketbolu sevip yatırım yapmaları ve takımı daha iyi yerlere taşıyıp süper lige çıkma istekleri beni daha da bağladı buraya. Bir sene daha kalıp elimden geleni yapmak istedim.

Basketbola başlarken herhangi bir olumsuzluk yaşadınız mı?

-Tabi ki:) Dediğim gibi basketbola beden eğitimi öğretmenim sayesinde başladım ve başladığımdan ailemin haberi yoktu. Maçlar başlayıp formalarımı gördükten sonra öğrendiler ve bırakmam için uzun bir süre uğraştılar.


Ligin en iyi yerlileri arasında gösteriliyorsunuz. Bu sizi ve oyununuzu nasıl etkiliyor?

-Bu beni çok sevindiriyor ve gururlandırıyor açıkçası. O yüzden her antrenmanda ve maçta orda en iyilerin arasında kalmak için çaba gösteriyorum. Takımım ve kendim için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.


Antrenman saatleriniz ve beslenme şekliniz ne düzeyde?

-Bu ara antrenman saatlerimiz baya yoğun aslında. Haftanın 3 günü çift idman yapıyoruz. Beslenme şeklime gelince o biraz değişik.  Yemekle çok aram yok ama yeterli karbonhidrat ve proteini almaya çalışıyorum her gün. Bana kahve ve yeşil çay verin yeter :))


Basketbol dışında herhangi bir spor yapmak ister miydiniz?

-Evet isterdim. Voleybolcu ya da yüzücü de olabilirdim. Sporcu olmak sanırım yaptığım en iyi şeylerden biri. Çünkü çok hırslı, yarışmayı ve kazanmayı seven biriyim. O yüzden basketbola başladığım her gün için şükrediyorum.


Edremit Belediyesi Gürespor olarak hedefleriniz nelerdir?

-Sezon başından beri şanssızlıklar peşimizi bırakmadı. Çok fazla sakatlık yaşadık ama buna da şükür! Şu anda hedefimiz sezonu bitirebildiğimiz en iyi yerde bitirip playofflara  avantajlı bir şekilde başlamak. Sonraki hedef zaten belli, sezon başından beri hiç değişmedi hedefimiz. Süper Lig takımları arasında yer almak..


Kariyerinizde gelmek istediğiniz nokta neresidir?

-Tabiki milli formayı giymek. Herkesin istediği gibi oynadığım her takımla şampiyonluk yaşamak.


Kendinize örnek aldığınız biri var mı? Ülkemizde beğendiğiniz basketbolcular kimler?

-Evet kendisi pek bilmese de :)) Menajerim Ceren Ateş'i örnek alıyorum. Zekası ve başarısı üst düzeyde bence.. Olmaz mı? Bir kaç isim var aslında ama basketbolu bırakmasına rağmen Esmeral Tunçluer'in basketboluna hayrandım. Açıp açıp maç videolarını izlerdim. Onun gibi olmak için ekstra idman yapardım.


Birlikte çalışmayı sevdiğiniz bir hoca var mı? Ya da birlikte oynamayı sevdiğiniz bir basketbolcu?

-Çalıştığım bütün antrenörlerden bir şeyler öğrendim. Şu anki konumuma gelmemde hepsinin payı büyük o yüzden tek bir isim vermemin doğru olduğunu düşünmüyorum. Hepsine çok teşekkür ederim. Beraber oynamaktan keyif aldığım kişi Saynur Tozlu. Saha içinde çok iyi anlaşıyoruz. Genelde takım arkadaşlarınla göz teması kurarsın ve anlarsın ne yapacağını. Ama biz Saynur ile göz teması bile kurmadan anlıyorduk ne yapacağımızı.


Son olarak Sporda Manşet Dergisi'ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?
-Tabi ki. Bence yaptığını iş çok kıymetli ve değerli. Türk sporunun ihtiyacı olan bir şey. Bu yüzden sizi tebrik ediyorum ve bunun bir parçası olmamı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum.

Röportaj: Esra ÇAY

Hiç yorum yok