Mesut Bakkal Bursaspor'da görevine başladı


Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'da Samet Aybaba ile yolların ayrılmasının ardından anlaşma sağlanan teknik direktör Mesut Bakkal görevine başladı.

Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Mesut Bakkal, Bursa'nın camiası olan bir takımı bulunduğunu açıkladı.

Ekibin iyi olacağına inancı sebebiyle Bursa'ya geldiğini belirten Bakkal, şöyle konuştu:

"en azından düşme hattının bir üstündeyiz. Bunu koruduğumuz takdirde hiçbir sorunnın olmayacağını düşünüyorum. Önümüzde 7 maçımız var, merak edenler için söyleyeyim, 7 maç için anlaştım. Bursaspor ile 3 maç için de anlaşırdım. 2. Lig'de de olsa çalışırım. Bursa, Sivas, buralar benim için farklı bölgeler. Süper Lig'de her vakit keyif almış olduğum yerlerdir. Gene Eskişehir öyle. Buralar camiadır. Ben de bu topluluğun bir parçası olup, birazcık da fayda sağlarsam, büyük mutluluk yaşarım. Desteğe ihtiyacımız var. Bir ihtimal bazı eksiklerimiz, bazı yapılmaması gerekenler olmuştur. Herkesten ricam, birbirimize yardım edelim ve yakışanı tecrübe edelim. Küskmeşhurkleri bitirip, egoları bir kenara bırakalım. Ben bugün varım, yarın yokum. Ancak Bursaspor camiasıyla beraber her zaman var olacak."

Oyuncularına, taraftarın coşkusuna uygun bir futbol takımı olmaları gerektiğini aktardığını dile getiren Bakkal, "yenik olduğunuzda dahi o izleyici sizi sahadan çıkarmaz. O yüzden istekli olmalarını istedim. Özellikle camiadan, taraftardan tek isteğim, oyuncuların moral ve motivasyonunu yüksek tutmaları. Çok stresli zamanlar geçecek. Ben de hep bu grupta çalışan bir hocayım. Bu psikolojiyi çok iyi biliyorum. Bundan sonra hep birlikte nelerin yapıldığını değil, nelerin yapılacağını mevzuşalım" değerlendirmesinde bulunmuş oldu.

"Trabzonspor maçıyla başlamış olacağız"
Mazeret üretme hakları olmadığını belirten Bakkal, "İnşallah Trabzonspor maçıyla başlayacağız. Mücadele etmeyen kişilerle yokum. Bu tribünlerin coşkusuna yakışır savaşım edecekler. Çünkü önemli olan Bursaspor camiası, Bursa kenti. Bu saatten sonra yeni bir sayfa açıp, her şeyin iyi olmasını istiyorum. Olacağına da inanıyorum. Samet (Aybaba) ağabeye ve ekibine teşekkür ediyorum. Veriler üzerine konuşuyorum, çok atletik bir ekip bıraktılar. Gideriz, geliriz fakat çalışmış olduğumız yerlerde iyi şeyler bırakmak önemli." şeklinde konuştu.

Oyuncularla ilgili yöneltilen sual üzerine Bakkal, "Oyuncuları biliyorum. Kadroda 20 kişiyiz. Birazcık onur Atasayar'ın, biraz da Shehu'nun problemleri var. Yarın çıkacaklar. Barış Yardımcı'nın durumu iyi. Santrforumuz Sakho döndü." cevapını verdi.

Takımdaki herkese gereksinimları bulunduğunu ifade eden Bakkal, "Haftanın iki günü fırsat olsa da altyapıda oyuncularla beraber taktik çalışsam. Onlar bizim parçamız. İyi olan oyuncuya her süre varım. Ben oynatmam, oyuncu kendisi oynar. Hepsine bakıyorum. Şu süreci birazcık daha sağlıklı geçelim inştanrı, sonrası basit." diye mevzuştu.

Öte yandan, kulübün web sayfasından meydana getirilen açıklamada, basın toplantısı öncesi başkan Ali Ay ile bir araya gelen Mesut Bakkal'ın sözleşme imzaladığı açıklandı.

Süper Lig'in 27. Haftası itibarıyla 29 puanla 15. Sırada bulunan Bursaspor'da, deplasmanda 1-0 kaybedilen Aytemiz Alanyaspor müsabakasının ardından teknik direktör Samet Aybaba ile yollar ayırılmıştı.

Hiç yorum yok