KARİUS'UN ELİ ( Beşiktaş Başakşehir )

Geçtiğimiz hafta yedi gollü galibiyet alınca, Beşiktaş için favori yorumları yapıldı. Lakin ilk yarım saat bu yorumların hepsini çürüttü Başakşehir. Yine kalecisini dahil oyuna sokarak, ayağa paslarla Vodafone stadındaki muazzam ıslığa rağmen rahatça oynadılar.

Beşiktaş ilk beş dakika sonrası sürekli koştu. Pres yapmayı bırakın, kendi yarı sahasında bile top kazanmakta zorlandı. En başta Visca'yı devreye sokmadılar. Ona rağmen Karius'u çok zorlayan şanslar yakaladılar. Sonra terminatör aldı sazı eline. Çok sürmeden ince bir pasla attırdı golü Robinho'ya. Tabii golün oluşumundan çok, Beşiktaş defansını konuşmamız lazım. Halı sahada yenmez derler ya o hesap. Kaleci degajını Visca alıyor hadi olur diyelim, beşe iki pozisyon olmasına rağmen boş kaleye skor yaptırıyorlar. Kabul edilemez. Geri düştükten sonra ilk yarı bitmeden reaksiyon göstermesi ev sahibinin ilk yarı bazında tek olumlu yanıydı.  Yan toplar bu sene Beşiktaş'ın can simidi.

İlk başlangıç gibi ikinci yarı da aynı şevkle başladı ev sahibi ama bu sefer daha güven veren bir görüntü ile. Devre arasında doğruları yapma adına direktifleri almışlar belli ki. Biraz da motivasyon sağlamışlar. Çünkü kendilerine yakışmayacak kadar mahkûm oynadılar. Coşkulu ataklar geliştirdiler ve Gökhan'ın ortasını mükemmel bitiren Burak galibiyete yaklaştırdı.

Geri kalan dakikalarda siyah beyazlılar sağlam durdu. Bir iki an dışında pozisyon vermediler ilk yarı olduğu gibi. Beşiktaş rahatlatacak fırsatlar yakalasa da şans yanlarında değildi. Son dakikada Cüneyt Çakır yaptı eyyamını ama Karius izin vermedi. Bu sezon Beşiktaş'a ilk defa puan kazandırdı Karius'un eli! Resmen bir dakika fazla oynattı ve şans adına tek pozisyondu, zaten olmaması gereken! Atiba'nın hakkını vermeden bitirmeyeyim. Yaşlı diyemiyorum ona. Gerçekten büyük profesyonel.

Şampiyonluk için yarın sezonun en kritik 90 dakikası oynanacak. Beşiktaş'ı ilgilendiren şampiyonluktan ziyade ikincilik. Onların gönlü tabii ki Fenerbahçe'den yana olacak. 

Hiç yorum yok