Murat Altun Milli Takımı Değerlendirdi: HUZUR KOKUYOR



Arnavutluk deplasmanında az ama öz gelip galibiyeti aldık döndük. Oyun eleştirileri oldu çünkü fazla şut imkanı verdik. Lakin emin olun ilk maçta oyundan çok üç puan kritikti. Grupta potansiyellere baktığımızda, İzlanda'dan sonra en ciddi rakibimiz Arnavutluk. 

Moldova Fransa maçında ilk yirmi dakika durumu çok konuşuldu. Bu ya bizi etkiledi ya da onları motive etti. Çünkü bahsedilen süre boyunca hücum anlamında şans yaratamadık. Alanında bekleyen rakibi orta sahada pas yaparak tarttık. Bu durağan görüntümüz biraz tedirgin etti aslında. Lakin nihayet ilk golü Hasan Ali ile bulduk.

Biz bu seviyedeki rakiplere çok puan kaptırdık zamanında. Gelen ikinci gol ve gollerdeki harika organizasyonlar kuşkuların yerini coşkuya dönüştürdü. İlk golden itibaren oyun iştahımız kadar, rakibe çerçeveyi göstermememiz de önemliydi. Soyunma odasına daha farklı skorla gidebilirdik ama şanssızlık ve kaleciyi aşamadık.

Şenol Güneş önderliğinde Cenk Burak fırtınası başladı. Üçüncü bölgedeki etkinlikleri, birbirlerine uyumu göz kamaştırıyor. Burak penaltı kaçırsa da hiç sorun değil. Cenk ona hediye etti üçüncü golü. O kadar özledik ki keyif veren Milli takımı. Dedikodunun olmadığı, teknik direktörü veya kadrodaki isimlerin ciddi manada tartışılmadığı, sadece futbol konuşuyor olmak, önümüzdeki günler adına sevindirici. Bir de güzel sonuçlar geliyor ya değmeyin keyfimize. 

Eskişehir Milli takım sinerjisi de bir başka. O pozitif havayı net şekilde hissediyorsunuz. Milli takımın başkenti Eskişehir'dir desem karşı çıkan olmaz herhalde. Hatta bütün resmi maçları burada oynayalım! Tüyleri diken diken eden bir atmosfer yaratıyorlar. Yüreklerine sağlık.

Bir dakika bunu yapmam lazım; eveet sayın Lucescu, geldin iki sene kafamızı ütüledin, sinirlerimizi gerdin. Yok yabancı fazlaymış, efendim yerliler kendi takımlarında oynamıyorlarmış... İzlemiştir inşallah son iki maçı. Milli takım nasıl olur görmüştür... Mr. bahaneden kurtulduk çok şükür. Huzurumuz eksik olmasın. Hoşgeldin Şenol Güneş. Teşekkürler çocuklar. Farklı öndeyken kaçan golleri tebessüm ederek geçiştirdik. En kötü Milli takım böyle olsun.

Hiç yorum yok