YALANCI BAHAR ( Kayserispor Fenerbahçe )


Fenerbahçe taraftarı, iç sahada alınan galibiyetlerden sonra olumlu bir havaya bürünmüştü. Lakin bu galibiyetler beni tatmin etmemişti. Çok zor kazandılar o maçları. Kayserispor'a göre gayet geniş kadroya sahip Fenerbahçe, eksiklerin yerini kolayca doldurdu ama ev sahibi için bunu söyleyemeyiz. Kilit oyuncularından yoksun çıktılar.

Kalitesi düşük, mücadele vasatın biraz üstünde, gol pozisyonu yok denecek kadar az bir 90 dakika. Üzerine zevksiz karşılaşmayı çirkinleştiren Alper Ulusoy... Şamil'in Mehmet Ekici'ye yaptığı hareketi görmediler hepberaber. Kayserispor'un golünü önce iptal ettiler ama sonrasında Umut Bulut'a ceza sahasında yapılan itme hareketine de ses etmediler! Soldado sert bir hareket yaptı belki ama hakemin şovmen tavırlarını görmedim sanmayın! Bazı net pozisyonlarda eyyamın kralını yaptı. İki tarafı da çileden çıkardı.

Maçın en can alıcı anıydı kırmızı kart. Soldado da bir zahmet ağzını tutsaydı. Ne söylediği çok net belli oldu. Yalnız kırılma anı da Jailson'un karşı karşıya atamadığı pozisyon. Puandan etti takımını! Kayserispor benim nezdimde galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadı. Diyeceksiniz ki top sürekli onlardaydı, sağlı sollu top çevirdiler ama hayır, yeterli değildi! O kadar çok yanlış işlere imza attılar ki sanki zorla sahaya çıkmış gibiydiler. Valera oyuna dahil olduktan sonra fark yarattı. Yalnız Hikmet Karaman Deniz Türüç'e nasıl dayandı hayret ettim. Bütün atakları mahvetti! 

Malatyaspor ve Göztepe galibiyetleri sonrası temkinlilik uyarısı yapmıştım. Taraftar hak etmişti sevinmeyi fakat takım o kadar güven vermiyordu. Yaşadıklarının yalancı bahar olduğunu görmüş oldular. Bu takıma anlık beklentilerle yaklaşırsanız, defalarca hayal kırıklığına uğrarsınız. İkinci yarı bir kere bile Ersun Yanal'ı görmedik. Hikmet Karaman kendini parçaladı. Burada galibiyeti takımlar değil, teknik direktörler arasında değerlendirmek gerek. Galibiyeti Hikmet hoca aldı! 

Hiç yorum yok