KILPAYI ( Trabzonspor Ankaragücü )

Maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşıyor olabilir Trabzonspor. Lakin manevi anlamda tam tersi memmun edici yapıya sahipler. Yönetime bakıyorum, her gün bir kişi veya kurum kapıya dayanıyor alacaklı diye. Saha içine gelirsek, transfer yasağı yüzünden kadrodaki sıkıntılar giderilemese bile, sahaya pozitif bir oyun yansıyor. Bu maç için değil, genel düşüncem.

Ankaragücü de sıkıntılar yaşadı ama son anda yasağı kaldırıp yanlış saymadıysam 12 tane transfer yaptı. Resmen iki günde yeni takım kurdular. Bir çoğu ilk on birde çıktı sahaya. Hemen konsantre olmaları beklenemez. Erken gelen gol bunun örneği. Üstelik çok basit oluştu. Rodallega'nın golünden sonra ikinci gol girişimlerinde, tribünün tepkileri dikkatimi çekti. Sahadaki oyuncuyu strese itebilecek uğultular duyuluyor. Zaten öndesiniz, bir pas hatası ya da kaleyi bulmayan şut sonrası, alkış yerine tepki verir gibi sesler çıkarmamalı tribün. Tamam tez canlı insanlarsınız da tribüne bu halinizi yansıtmayın derim. 

Gol girişimlerinde skoru arttırmayan ev sahibi, kalesinde beraberlik tehlikesi yaşadı. Uğurcan üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi. İlk defa birlikte sahaya çıkmalarına rağmen, Ankaragücü oyuncuları cesaretle mücadele ettiler. Belki de ilk yirmi dakika Trabzonspor maçı koparabilirdi. Skor rahatlamayınca konuk takımın direnci arttı. 

Devreden sonra çok hareketli bir beş dakika geçirdik.  Ekuban rahat bitireceği pozisyonu golle sonuçlandırılmadı. Ardından Ankaragücü, ceza sahasında yaşanan ufak karambolde golü buldu ama iptal edildi. Dever Orgill yere düştü, top hafif eline temas etti fakat yönü değişmedi. Böyle bir iptal olmaz! Burada Ankaragücü'nün hakkı yendi... Uğurcan'ın sakatlığı yüzünden bayağı durdu oyun. VAR başındakiler de uyarmadı...

Maçtan önce Trabzonspor rahat galibiyet alır tahminleri vardı. Lakin konuk takıma hakimiyeti kaybettiler ve üç puanı zor kurtardılar. Kılpayı galip geldi desem yanlış bir ifade olmaz herhalde. Hakkaniyetli bir hakem yönetimi olsa böyle bitmeyecekti ama! Trabzonspor bu maçtan dersler çıkarmalı. Ankaragücü önümüzdeki haftalar için umut verdi. 

Hiç yorum yok