DAHA RAHAT OLABİLİRDİ ( Beşiktaş Bursaspor )


Bursaspor sadece ligimizin değil, Avrupa'nın en çok beraberlik alan takımlarından. Mücadele konusunda kesinlikle iyiler. Fakat bırakın gol atmayı, ceza sahasına giremiyorlar! Aldıkları sonuçların en büyük sebebi bu. Maçta ilk yarı bittiğinde, ceza sahasında bir kere bile topla buluşamadıklarını gördük. 

Beşiktaş geçtiğimiz hafta güzel oyun değil ama güzel bir skorla sahadan ayrılmıştı. Onun verdiği güzel havayı bu maça taşıdıklarını pek söyleyemem. Karşısında gol pozisyonu üretemeyen bir takım olmasına rağmen, topu çok fazla rakibine bırakıp bekledi. Yeşil beyazlı oyuncular üçüncü bölgeye göbekten hiç gidemediler. Sürekli uzun top denediler ve stoperler zaaf göstermedi. Hani bir takımı izlerken dersiniz ya bunlar bir şekilde golü yer diye. İşte konuk takımın tam tarifi. Yalnız dar açıdan çok iyi bitirdi Burak. 

İkinci yarı da aynı oyunla devam etti iki takım. Bursaspor gole ihtiyacı varmış gibi değildi sahada. Üzerine kritik yerlerde saçma sapan top kayıpları yaptılar hem de defalarca! Gel bana cezayı kes dersen Burak affetmez. Golcülüğüne yakışan bir iş daha çıkardı. Biraz daha konsantre ve agresif olsalar daha rahat bir maç olabilirdi. Çünkü Bursaspor sanki hiç hazırlanmadan gelmiş gibiydi. Sürekli kanat oyuncularının inisiyatifine kalmış şekilde devam ettiler. Lima ve Yusuf ellerinden geleni yaptılar hatta içerideki oyuncuları gol ile burun buruna da getirdiler. Arkadaşlarının oyun konsantrasyonu olmadığı için asitlerin hepsini yediler! Burada Beşiktaş defansına değinmem gerek. Maç bir anda 2-2 olabilirdi! Skor rahatladı psikolojisi çok tehlikeli. Kısacası, Beşiktaş'ın karşısında dişsiz bir timsah vardı. 

Quaresma takımdan çıkınca oyunda farklılık göze çarpıyor. Sürekli orta yapan Beşiktaş yok mesela. Burak ile birlikte bir oyun oturursa, siyah beyazlılar sevenlerine daha güven duyulacak bir performans verebilir sahada. Antalyaspor'a 6 attılar ama ben Bursaspor'a 2 atan Beşiktaş'ı daha çok beğendim. 

Hiç yorum yok