TARAFTARIN HAKKIYDI ( Fenerbahçe Malatyaspor )

Gerginlik olarak hiç anlam veremediğim bir maç oynandı. Henuz maçın başında ilk atak gol oldu. Oynadığı maçlarda belki de tek fark yaratan Mehmet Ekici çıktı sahneye. Ali Palabıyık hangi potansiyel ile bu ligde maç yönetiyor acaba? Ceza sahasında VAR başvurusuna gerek kalmayan bir pozisyonda, Sadık Adem'i ceza sahasında biçti, oralı olmadı. Ardından Guilherme spor ahlakına yakışmayacak bir davranışa imza atıp rakip oyuncuları sinirlendirdi ve resmen arbede çıktı. Ne penaltı çıktı ne de gerekli kartlar. Takımına adamına göre muamele yapıyorlar resmen...

Fenerbahçe'de teknik direktör Pereira döneminden beri kötü bir alışkanlık var. İlk golü attıktan sonra oyunu rölantiye almak. Yine bunu yaptılar ve konuk takımın kazandığı köşe vuruşunda Neustadter'in çok kötü duruşu sonrası, mevkidaşı Mina eşitledi skoru. Mehmet Almanya ve Trabzonspor kariyerinden esintiler sundu ilk yarım saat. Müthiş bir serbest vuruş golü attı. Bu golden sonra, takımdaki güven veren tek santrafor Soldado müsait pozisyonda kendisine hiç yakışmayan bir vuruş yaptı. İlk yarıyı iki farklı önde bitirebilecek iken soyunma odasına beraberlik golüyle girdi sarı lacivertliler. 

Kötü mü oynuyor Fenerbahçe? Kesinlikle hayır! Yalnız üzerlerine olumsuz bir hava yerleşmiş. Güven vermiyorlar! Aslında mücadele gücü üst düzey, aşırı keyifli bir maç izledik ama buna Ali Palabıyık çok gölge düşürdü. Mehmet Ekici'ye ceza sahasında kusurlu bir hareket yaptılar, gitti izledi vermedi penaltıyı. Ardından Ayew yerde kaldı. Topa müdahale olmasına rağmen olmayanı kullandırdı! Ardından Mehmet penaltı noktasında hat trick şansını kullanamadı.

Kadıköy'de bu sezon en keyif aldığım maç diyebilirim. Futbolseverler de eminim benim gibi beğenmiştir mücadeleyi. Fenerbahçe'nin son on beş dakikada maçı lehine çevirmesini izleyenler de beklemiyordur. Fizik kondisyon olarak çok düştü ev sahibi oyuncuları. Erkan Kaş Fenerbahçe'ye köşe vuruşu hediye etti. Gücü azalmış olan Fenerbahçe bu fırsatı iyi değerlendirdi. 

Bugün Skrtel olsa belki daha rahat bir maç çıkarırlardı. Malatyaspor savunması da sıkıntılıydı. Maç berabere bitse bile övgü alacak bir istek vardı Fenerbahçe'de. Eskiye nazaran yalnız! Şimdi sağda solda abartılı yorumlar yapılacak. Bunlara aldanmadan önündeki maçlara bakmalı taraftar. Çünkü o abartılı yorumları yapanlar, son saniyede top içeri girse farklı konuşacaktı! Birkaç maç daha devamlılık sağlanırsa, o zaman rahatlasın taraftar. Tam altı maç sonra kazandı takım unutmayın! Taraftar bu maç harikaydı. Haklı olarak Benzia ve Ayew'e tepki gösterdiler ama takımlarına muazzam destek verip ayakta tuttular. Sevinmek haklarıydı.

Hiç yorum yok