SONUÇ BELLİYDİ ( AKHİSARSPOR BEŞİKTAŞ )


Devre arası transfer döneminde, tam olmasa da gerekli yerlere transfer yaptı Beşiktaş yönetimi lakin Akhisarspor için aynı durum oluşmadı. Stoperde sağ bekten devşirme Lopez oynuyor. Beşiktaş taraftarının yaptığına anlam vermek güç. Bir oyuncuyu istemezsiniz, gelmez eyvallah derim. Takıma katıldıktan sonra destek vermeseniz bile sessiz kalın bari! Sahaya çıkıp seni mutlu etmeye çalışacak oyuncuya hırsız diye bağırmak çok saçma kusura bakmayın...

Enteresan şekilde çok yüksek tempo ile başladı maç. Sanki iki takıma da acil gol lazım gibi bir oyun yansıttılar sahaya. Zamanlama ve son vuruşlar yerinde olsa, ilk on dakikada üç gol bile izleyebilirdik. Beşiktaş'ın bek mevkiilerinde aşırı derecede zaaf vardı. Yeşil siyahlı oyuncular Beşiktaş yarı sahasında çok rahat hareket edip pas alabiliyordu. Lens ve Caner'in bölgesi berbattı.

İki enteresan pozisyon yaşadık. Önce Serginho çok müsait pozisyonda üstten dışarıya attı topu. Ardından Dorukhan bu iş böyle yapılır der gibi daha zor yerden şahane bir şut çıkardı ve öne geçirdi takımını. Serginho'nun yerinde olsam yüzüm kızarırdı. İlk yarı ortada bir oyun olsa da farkı net şekilde yaratan isim Dorukhan'dı. Attığı golün dışında bunu söylüyorum! Burak asistini yedi mesela.

İkinci yarının başında fark ikiye çıktı. Belki daha rahat oynar Beşiktaş dedim ama oyunu tutamadılar. Akhisarsporlu oyuncular becerikli değildi bu maç. Bokila ve Manu beni şaşırttı. Akhisarspor forması altında belki en kötü performansı sergilediler. Serginho takımı aleyhine sahaya çıkmış gibiydi adeta. İnanılmaz goller kaçırdı. Karius ilk yarı performansı ile sahada olsa, son beş dakikaya 3-3 eşitlikle girilebilirdi. Düşünün artık... Onun da hakkını verelim, çok faydalı bir maç çıkardı. 

Bir parantez de Şenol Güneş'e açmam gerek. Burak çıkınca, ligin ilk yarısının sonunda, tıpkı Dorukhan gibi formanın hakkını veren Güven yerine neden Larin girer? Burada kendisinden, formayı daha çok hak eden oyuncusuna ''Burak geldi ama sen de aklımızdasın'' mesajını vermesini beklerdim. Attığı gole bakmayın, ondan önce kaçırdığı pozisyon bunun mesajıydı, tabii alındıysa...

Çok kritik bir galibiyet ile ikinci yarıya başladı Beşiktaş. Tek kulvarda yarıştaki rakiplerine göre avantajlı ama oyun gelişmeli. Zevkli bir maç izledik. Ev sahibine gelince, sadece gol pozisyonlarında sorun yaşadılar yoksa kalibrelerine göre iyi oyun sergilediler. Peki; yapılan amatörlüğe ne demeli? Bugün Akhisarspor puan alsa bile fark etmeyecekti! Çünkü 21 kişilik esame listesine 13 yabancı vardı. Kabul edilecek bir yanı yok! Lukac yanlışlıkla listeye yazılmış... Hafta içinde bununla ilgili bir aksiyon bekliyorum, istifa gibi. Özrü izahı yok! 

Hiç yorum yok