Ladin Özel: Bir Gün A Milli Takımda Yer Almak İstiyorum

 


1)    Ladin Özel kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

 -   18  Ekim 2000 Ankara doğumluyum. TED Ankara Koleji’nden mezunum, Hacettepe Üniversitesi’nde okuyorum. Okul hayatımla birlikte spor hayatımda başladı ve 13 senedir basketbol oynuyorum.

 

2)    Basketbolla abinizin antrenmanları sayesinde tanıştınız diye biliyorum. Basketbol hikayeniz nasıl başladı gerçekten?

 -Evet, benden iki yaş büyük bir abim var, basketbola onun sayesinde başladım denebilir. Babam eski voleybolcu olduğundan benimde voleybol oynamamı çok istemişti ve kurslarına başlamıştım bu sırada abim basketbol oynuyordu. Voleybol kursuna gitmektense onun antrenmanlarına girmekten daha çok keyif alıyordum. İlk antrenörüm Pelin Örencik beni okulun basketbol takımına almak istediğini söylediğinde asıl istediğim şeyin basketbol oynamak olduğunu fark edip bir karar verdik ve bu şekilde 6 yaşındayken başladım. Hala abimle aynı sporun içinde olmaktan çok mutluyum. Altyapım TED Ankara Koleji Spor Kulübü’nde geçti. Daha sonra TED’in a takımında, TKBL’de forma giyinme şansı buldum ve ilk profesyonel sözleşmemi 16 yaşında orda imzaladım. Bir sonraki sezon Botaş’a transfer oldum ve şimdi de Ormanspor’dayım.

 

3)    Genç yaşta Süper Lig'de oynamak nasıl bir duygu?

 - 2 senedir bu ligdeki takımlarda yer alıyorum. Basketbola ilk başladığım gün bunun hayalini kurmuştum ve her zaman da bunu hedefliyordum ama o zamanın bu kadar çabuk geleceğini hiç düşünmezdim. Kesinlikle hayalini kurduğum yerde olmak, bu atmosferi yaşamak, tecrübesi tartışılmaz oyuncularla idman yapıyor olmak çok farklı bir duygu. Her idman, her maç bana yeni bir şeyler katıyor. Bu fırsatı yakaladığım için çok mutluyum.

 

 

4)    Ormanın Perileri ile yaşamak istediğiniz neler var?

 - Öncelikle Ormanspor gibi aile ortamını yaratan bir kulüpte yer almak çok güzel. Herkes takımca başarılı olabilmemiz adına elinden gelen her şeyi yapıyor. İstediğimiz sürece mücadeleden vazgeçmeyen bir takım olduğumuzu da gösterdik. Eurocup heyecanını tattığım bu takımla, bize inananları mahcup etmeyecek başarılar yaşamayı isterim.

 

5)    Kişisel olarak gelecek için hedefleriniz nelerdir?

 -Hedeflerim; ileride “genç oyuncu” statüsünden çıktığım zaman da asil oyuncu olarak Süper Lig’ de yer bulup oynamak ve hemen her oyuncunun hedefi olduğu gibi bir gün A milli takımda yer almak. Bunun dışında eğitim hayatımı da basketbolla beraber elimden geldiğince götürüp bir diploma sahibi olmak da hedeflerim arasında.

 

6)    Ormanspor en iyi ilk yarı performansını göstermişti. Ormanspor olarak bu sezon Süper Lig'de hedefleriniz nelerdir?

 -İlk yarıyı 13 maçta 8 galibiyetle 5. sırada bitirerek Ormanspor tarihinin en iyi ilk yarı performansını göstermiş olduk. Bu sezon ilk olarak play-off a girmek sonrasında da ligi ilk 5’in içinde bitirmek Ormanspor olarak hedeflerimiz.

 

 7)         Ormanspor'un Avrupa'da elde ettiği başarılar hakkında düşünceleriniz nelerdir?

 - Ön eleme turunu geçerek, Ormanspor olarak kulübün tarihinde ilk defa FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda mücadele ettik. Grup maçlarından sonra play-off turunda kupaya veda etmiş olsak da arka arkaya hem Türkiye ligi maçları hem de Eurocup maçlarının yoğunluğuyla buraya kadar gelerek büyük bir başarı elde etmiş, Avrupa’da Ormanspor’un adını en iyi şekilde duyurmuş olduk.

 

8)     FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turu rövanş maçında kazanmanıza rağmen sonuç yeterli değildi ve sonu kaçınılmaz elenmek oldu. Bu gibi sonuçlarda takım olarak nasıl toparlanıyorsunuz?

 -Play-off turunda Beşiktaş ile oynadığımız ikinci maçı 21 sayı farkla kazanmamıza rağmen turu geçecek sayı farkını elde edemediğimiz için kupadan elenmiş olduk. Ucu ucuna kaçırarak elenmek hepimiz için üzücü oldu. Kazansak da kaybetsek de hak ettiğimiz her maç sonu mücadelemizi tebrik eden bir kulübümüzün olması bize motivasyon oluyor. Her hafta, bir önceki oynanan maçı geride bırakıp yeni bir sayfa açarak önümüzdeki maç için hazırlanıyoruz bu yüzden takım olarak toparlanmazsak sonraki maça konsantre olamayız. Bunun için takımda da hem saha içinde hem saha dışında herkes birbirine destek oluyor, motive ediyor.

 

9)        Örnek aldığınız bir basketbolcu var mı?

 -Kişi olarak söyleyebileceğim tek biri yok, izlediğim ve beraber oynadığım her oyuncudan hem onların yardımıyla hem de oyunlarından gördüklerimle kendime bir çıkarım sağlamaya çalışıyorum.

 

10)  Birlikte oynamayı sevdiğiniz bir basketbolcu var mı?

 -Beraber oynadığım, bana sahada ve dışarda her zaman ablalık yapıp gelişmem için ellerinden gelen her şeyi yaparak bana destek olan oyuncularla oynamak benim için çok büyük şans. Ayrıca bu sene, defalarca milli takım forması giyinmiş, büyük kulüplerde yer alıp tecrübesiyle her zaman adından bahsettirmiş Nilay Kartaltepe, Naile Çırak gibi isimlerle aynı takımda bulunup, onların deneyimlerden yararlanabiliyor olmak benim için çok güzel bir fırsat.

 

11) Basketbola başlayacak adaylar için neler söylemek istersiniz?

 -Kendi adıma konuşursam 13 senedir basketbol sayesinde yaşadığım her duyguda, gittiğim her takımda, gördüğüm her olayda, tanıdığım her yeni oyuncudan hayata dair bir şeyler öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Mücadele etmek, düşeni kaldırmak, başkasının başarısına mutlu olabilmek, kaybetmeyi bilmek ve vazgeçmemek gibi hayatın içinden bir şeyleri basketboldan öğrenebiliyorsunuz. Spora dair bir hayalin varsa çalışmanın yeterli olmayacağı, çok çalışman gerektiği bana hep söylendi bende yeni başlayacak adaylara bunu söylemek isterim.

 

12)  Son olarak Sporda Manşet Dergisi'ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?

 -Dergiyi önceden takip etmiyordum yeni etmeye başladım ama bir çok spor severin ve sporcunun takip ettiğini, sporun içinden güncel haberlere yer verildiğini biliyorum. Böyle dergiler olduğu sürece Türkiye’de spora olan ilginin artacağını düşünüyorum. Röportaj için teşekkürler, iyi çalışmalar.

Hiç yorum yok