GİZLİ FORVETLER ( GALATASARAY ANKARAGÜCÜ )


Gelinen noktaya bakınca insan hayret ediyor. Galatasaray taraftarı Sivasspor maçı sonrası ''oh bee! Devre arası geldi. Santrafor dahil eksik yerlere transfer yapılacak'' ümidiyle bekleyişe geçti. Yönetim tarafından, kendinden emin açıklamalar da yapıldı. Peki, nerede anlaştıkları oyuncular? Giden var gelen yok! Transfer dönemi başladığından beri taraftarlar sinir krizi geçirdi, bir tane yöneticiden ses yok! Kamp dönemi dahil resmi maçlara Sinan Gümüş ile çıkıyor hala Galatasaray. Yönetim dua etsin Fatih Terim var. Yoksa bu sinir stres ile yönetim büyük bir şiddetle Florya önünde protesto edilirdi...

Kadro nasıl olursa olsun, Galatasaray'ın bir iç saha sinerjisi var. Özellikle geçtiğimiz sezondan itibaren oturdu bu. Müthiş gol pozisyonları ürettiler. İlk dakikada gelen gol sonrası, Ankaragücü takımının oyuncuları sertlik yapınca gerginlik oluştu. Savaşmaya geldik demişlerdi ama bu kadarı fazla! Ayağa kasti sertliklerle, oyun çirkinleştirerek bir şey elde edilmez. Sarı kırmızılıların tekniği üst düzey oyuncusu fazla. Harika pas organizasyonları ile ceza sahasına defalarca girdiler ve savunmayı hep çaresiz bıraktılar. 

Rodrigues sonrası Onyekuru da tıpkı onun gibi bencillikler yapıyor! Çok net şekilde iki kere gol olacak pozisyonu harcadı. Bu konuda uyarılması lazım! Bu maç Mariano bir başka oynadı. Özellikle hücuma katılışları şiir gibiydi. Sağ kanatta onunla birlikte Belhanda ve Feghouli şov yaptılar. Ankaragücü karşılık verme çabasını gösterince ev sahibi biraz savunma zaafı gösterdi. Diğer olumsuz yan ise basit kart görmeleri. Belhanda dünden razı biriyle didişmek için! Yok yere Göztepe deplasmanı öncesi cezalı duruma düştü. Fernando ve Linnes skor avantajını yakalamışken kendilerini zor duruma düşürdüler. Seyirciyi huzursuz eden hareketler...

İkinci yarı konuk takımın direnci düştü haliyle. Galatasaray vitesi düşürdü ama hücum kalitesi o kadar iyi ki goller devam etti. Onyekuru'nun başrolünde şov gecesi yaşadı sarı kırmızı taraftarlar. Altı gollü mutlu bir ikinci yarı başlangıcı. Bir sürü gizli forvet vardı bu maçta. Ankaragücü takımında hiç ışık görmedim. Toparlanmazlarsa küme düşerler! Galatasaray taraftarı bu maçı ölçü almasın. Yeni transfer Marcao'yu sorarsanız; Galatasaray'a gelmeden önce Tondela maçında hiç beğenmedim. Kritik yerlerde gereksiz fauller yaptı, çok güven vermemişti. Onu Galatasaray forması altında değerlendirmek gerek. Ankaragücü maçında başarılıydı. Çokça alkış aldı. Bundan sonraki maçlarda sürekliliği var mı göreceğiz.

Taraftar diyoruz da tribün nerede? Üçte biri boştu koltukların. Ne oldu forvet yok diye mi küstünüz? Kombine sahipleri anlaşılan devretmiyor biletlerini. Buyurun yarım düzine golü yaşayamadınız. Size göre kötü ise asıl o zaman geleceksiniz. İyi günde gelmeniz bir şey ifade etmiyor! 

Belhanda'daki konsantrasyon eksikliği çok bariz belli oluyordu. Galatasaray yönetimi iletişim konusunda o kadar kötü ki spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor! Belhanda hakkında çıkan transfer haberleri demek ki onu rahatsız etmiş. Şahsi fikrim; transfer konusunda Galatasaray'da gördüğüm en başarısız yönetim, mevcut görevdekiler! Fatih Terim de çok rahatsızdır. Verdikleri herhangi bir sözü tutmuyorlar. Göztepe maçına transferler gelecek mi göreceğiz. Şimdi bu galibiyetin keyfini yaşasın taraftar, yönetim değil!!!

Hiç yorum yok