GERİLİM FİLMİ ( Göztepe Galatasaray )

Günler geçtikçe, EURO 2024 turnuvasının bize neden verilmediğine sebep olan olumsuzluklar, azalmadan çıkıyor karşımıza. İki takımın U21 maçının oynandığı tarla gibi sahayı, sağ olsun foto muhabiri Uğur Şempire aktardı bizlere. Canı sıkılınca alt yapı duyarı yapan, Türk kuralı hakkında olumsuz görüşler sunanlar, acaba bu rezaleti de dile getirecek mi? Bornova stadında da durum hiç iyi değildi. Nasıl olacak marka değeri? Nasıl yapılacak kaliteli futbol yorumları? Göz göre göre futbolumuzu kaosa bulamış federasyon yetkililerine katlanıyoruz...

Zeminin belli bölgelerinde aşırı derecede su biriktiği için doğru tercihleri yapmaları lazımdı. Mesela yerden çok pas yapamazsın, top sürerek adam geçmek çok çok zor. Sürekli ceza sahası çevresinde karambol yaratmaya çalışmak daha çok fayda getirir. Şartlar bu durumdayken, Galatasaraylı oyuncuların yaptığı riskli hareketler intihara teşebbüs gibi! Önce Muslera çalım denedi, şans yanındaydı, Mariano kalecisine göğsünde yumuşatıp pas vermek isterken bu sefer Muslera kurtardı onu. Böyle bir anda geri düşseler, psikolojik olarak da geri dönüşü zor olan bir hale getirebilirdi maçı.

Ortada geçen mücadeleye damgasını vurabilecek Feghouli ilk yarıda üç defa net şansı harcadı. Onyekuru bazı şanslar yakaladı. Göztepe'ye göre daha çok pozisyon yarattılar fakat skora etki edemedi bu çabalar. Göztepe daha çok, duran toplardan gol aradı. Rakibine göre çok fazla köşe vuruşu kullandı. Bunlardan birinde sakarlığa müsait Galatasaray defansında Maicon penaltıya sebep olsa da şans konuk takım yanındaydı. Çünkü Borges dışarı vurdu.

Peki, Linnes'e ceza sahasında yapılan müdahaleyi niye es geçerler? VAR sistemine baktırmadılar mı? Bakmak mı istemedi bilmiyoruz. Neden? Çünkü VAR odasının konuşmalarını yayınlamıyorlar...

Son yılların en heyecanlı son yarım saatini yaşadık. İki tarafta resmen gerilim filmi seyretti. Galatasaray ikinci yarı sağ kanadı çok iyi kullandı. Zemin orada düzgündü. Feghouli Mariano işbirliğini Sinan bitirdi. Bu dakikadan sonra iki kalede müthiş pozisyonlara şahitlik ettik. Eğer bugün Galatasaray puan kaybetseydi, Onyekuru yanmıştı! İki tane karşı karşıya çok saçma vuruşlar yaptı. Maçı erken bitirecekti. Göztepe çok çabaladı, uğraştı ama bugün tarihinin en şanssız günlerinden birini yaşadı diyebilirim. Penaltının kaçtığı yetmedi, önce Jerome sonra Yasin'in vuruşları direkten döndü. Uzatma dakikalarında Fernando ve Mariano resmen şov yaptılar. Gerçekten usta oyuncular. Marcao genelde çok başarılıydı ama bazen gereksiz mühadaleler yapıyor. Bunları düzeltirse çok faydalı olacak.

Yalnız Galatasaraylılar puan kaybı olsa Bülent Yıldırım'ı konuşacaktı! Penaltıyı es geçtiler, Poko'ya ikinci sarı kartını çıkarmadı. Bu tutarsız yönetimler bir türlü bitmiyor. 

Gelelim Galatasaray yönetimine. Bakın, Göztepe'nin sol bek ihtiyacı vardı, Lumor Agbenyenu geldi maça çıktı! Galatasaray'a bir tane bile santrafor bulamayan yöneticiler, afedersiniz ne halt ediyorlar? Göreve geldiklerinden beri Fatih Terim santrafor istiyor. Elde bir tane Gomis vardı sattılar, Sinan'a Muğdat'a kaldı hoca. Bir yıldır forvet almadılar! Ona rağmen iki de iki ile başladı. İnanın başkası olsa bırakıp gitmişti. Bir maçta takım takılsa, yönetim daha beter linç edilirdi. Kaldı beş gün. Alamazlarsa bildiğiniz hain ilan edilecekler ve ben buna katılacağım!

Hiç yorum yok