ESMİYOR ( Trabzonspor Başakşehir )

Bir ay bekledik bu maçı. Şampiyonluk yolunda Başakşehir'i takip eden tüm takım taraftarlarının gönlü, şüphesiz Trabzonspor'un galibiyetinden yanaydı. 

Bordo mavililerin maç başlangıcı çok hoşuma gidiyor. Özellikle iç sahada şok pres ile, daha ortama alışmayan rakibine karşı erken gol şansı doğuruyor. Bu maçta da yaklaştılar fakat şansları yaver gitmedi. Başakşehir her zamanki gibi tempoyu düşürmek adına kaleci Mert'i de kullanarak pas yapmaya çalıştı. Bir nebze uyutma taktiği. İşe yaradı ama! Kalenin önüne set çeken konuk takım bir süre sonra rakip yarı alanda göründü ve gol aradı.

Trabzonspor daha baskılı görünüyordu belki ama gol pozisyonu bakımından Başakşehir daha net işler çıkardı. Uğurcan bir sıçradı iki sıçradı, üçüncüsüne yapacak hiçbir şey yoktu. Başakşehir'deki yetenekli ayaklar, bireysel hataları çok rahat degerlendirdi. Trabzonspor gücünü kontrollü kullanmadı! Robinho çok önemli hamle. Yaratıcılık konusunda Visca tek kalıyordu. Bu maçta sazı Sivas'ta olduğu gibi Brezilyalı yıldız çaldı.

Zaten Sosa Onazi gibi kilit oyuncularından faydalanmayan Trabzonspor bir de sahada isyan edecek oyunculardan biri olan Pereira'yı kaybetti. İkinci yarının başı çok hareketli başladı. Bir dakika içinde, kariyerinin en tuhaf anını yaşamış olabilir Ekuban. Önce kendi kalesine sonra rakip kaleye yazdı golü. Rodallega Abdülkadir ve Yusuf çok tutuktu. Başakşehir'in yıldızlarına karşılık veremediler. Çokça top kaybı ve verimsiz aksiyon alarak tribünlerin homurdanmasına sebep oldular. Lakin Yusuf öyle bir gol attı ki eleştiri alacak diğer arkadaşlarının arasından sıyrıldı. 

Acaba döner mi sorularını Visca bitirdi. Esmedi fırtına. Şampiyonluk şarkısı söyleyecek iken aksine dokuz puan geri düştüler. Başakşehir zirvede iki maçlık kredisi ile devam ediyor. Kalan 16 hafta bunu sürdürebilecekler mi göreceğiz. Çok yaşlı kadroya sahipler çünkü. Hakem kararlarını sona sakladım tabi! Kimse lehine olmasın da Başakşehir lehine bunlar olduğu sürece, birilerinin eliyle başarılı yapılmaya çalışıldığı, korunup kollandığı söylemleri devam edecek ve hiç zorlarına gitmesin! Galatasaray Konyaspor maçında göz göre göre yapılan hatadan sonra bu düzene kızıp yazılarıma ara vermiştim. Görüyorum ki hala devam ediyor. Resmen tiyatro izliyoruz. VAR sistemini kirlettiler! Ne güzel sözdür; herkesin adaleti şaşar, Allah'ın şaşmaz! 

Hiç yorum yok