NBA’ de Ödüller



NBA’ de Ödüller
Nba’de 2018- 2019 sezonu bu gece oynanacak (16.10.2018) Boston Celtics- Philedelphia 76ers ve Oklahoma City- Golden State Warriors maçlarıyla başlıyor gelin sizinle sezon sonu ödüllerini şimdiden verelim.
ŞAMPİYON: Golden State Warriors- Son 4 sezonda 3 kere şampiyon olan Golden State yine bu sezona rakiplerinin bir adım önünde başlıyor hareketli bir yaz geçirmediler ama geçen sezon aşil tendonu sakatlığından dolayı sezonun yarısına kaçıran ligin önemli pivotlarından  DeMarcus Cousins’ ı kadrolarına kattılar bu sezon da şampiyonluk yolundaki rakipleri şüphesiz Houston Rockets ve Boston Celtics.
NBA Finalleri MVP: Kevin Durant- Son 2 senenin finaller MVP’ si Kevin Durant de bu sene de bu ödülün en ciddi favorilerinden birisi inanılmaz fiziği basketbol yeteneğiyle birleşince hücumda durdurulamaz olan KD savunmada da önemli bir görev üstleniyor yine takımını şampiyonluğa taşıyabilirse bu ödülü alır.
Normal Sezon MVP: Kawhi Leonard- Nba’ de Kawhi ile Spurs arasındaki problem Kawhi’nin Toronto Raptors’ a takas olmasıyla çözüldü Toronto’ nun doğu konferansını ilk üçte bitireceğine kesin gözle bakarsak takımın hem hücumda hem de savunmada lideri olması beklenen Kawhi Leonard’ ın normal sezon MVPsi olmaması için hiçbir  sebep yok tabii bu konuda Kawhi’ nin sağlığı çok belirkeyici olacak.
Yılın Savunmacısı: Rudy Gobert- Geçen senenin yılın savunmacısı olan Rudy Gobert bu sezon da bu ödülün ciddi favorilerinden biri sağlıklı kalabilirse ödülü yine kimseye bırakmaz bu ödül için en önemli rakipleri ise Draymond Green ve Joel Embiid ve tabii ki Kawhi Leonard.
En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu: Brandon Ingram- Bu kategori tahmin edilmesi en zor kategorilerinden biri ama yine de tahminimizi yapalım Lakers’ ın genç oyuncusu Brandon Ingram geçen sene gösterdiği parıltıları bu senenin geneline yayabilirse bu ödülü alabilir.
Yılın Altıncı Adamı: Lou Williams- Geçen sene müthiş bir sezon geçiren ve all- star seçilmeli denilen Lou Williams bu sezon da bu ödülün favorisi Clippers’ın en önemli hücum silahlarından biri olan Williams’ ın bu ödül için en büyük rakibi ise Eric Gordon.
Yılın Koçu- Brad Stevens- Yeni nesil koçların en yeteneklilerinden olan Brad Stevens bu ödülün favorisi mola dönüşü hücumları,  maç sonu setleri ve elindeki malzemeden %100 verim alması onu bu ödül için bir adım öne taşıyor geçen sezon Kyrie İrving ve Gordon Hayward olmadan 76ers’ ı paramparça etmesi ve doğu finalinde sonuna kadar gitmesi onun koçluk yeteneğinin bir göstergesiydi.
Yılın Çaylağı: Luka Doncic- Müthiş bir sezonu geçirdikten sonra rotasını Amerika’ ya kıran Doncic bu seneki çaylak sınıfının em-n merak edilen oyunculardan ve kendisinden beklenti yüksek yapılan anketlerde ezici üstünlükle rakiplerinin önünde birinci oldu, üniversiteden gelen çaylaklardan daha hazır bir şekilde geldiği için bu beklentileri karşılayabilir en önemli rakibi ise Pheonix’ in çaylağı DeAndre Ayton.

Mehmet Balcı

Hiç yorum yok