Hadi Özdemir: İdölüm Kerem Tunçeri


-         


En son 10/11 sezonunda BSL’de oynadığını görüyoruz. Sonra bir daha oraya gitmemişsiniz. TBL’yi tercih etme nedeninizi öğrenebilir miyiz?
Bir üst ligde oynamak her zaman cazip olmuştur ama oynamadığınız bir ligde ne kadar mutlu olursunuz bu bir muallak. TBL’yi tercih etme nedenim de bu ligde Türk oyuncu olarak hem daha fazla süre alıyorum hem de kendimi bu lige daha uygun görüyorum.
-          Birçok taraftar TBL’ye hak ettiği değerin verilmediği görüşünde. Aslında bakacak olursak kulüplerin kendi imkanları dışında bir yayıncı kuruluş desteği bile yok. Lige verilmeyen değer hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gerçekçi olmak gerekirse bir alt ligde olmanın dezavantajları olarak görülebilir bu. Takip edenler ve mücadele edenler zaten seyir zevki yüksek bir lig olduğunu görüyor. Bu nedenle daha fazla ilgi ve yatırımı hak ettiğini düşünüyorum.
-          TOFAŞ ile şampiyonluk yaşadıktan sonra Afyon Belediye’ye transfer oldunuz. Niçin Afyon Belediye?
Basketbol hayatımın yarısından çoğu TOFAŞ’ta geçti. TOFAŞ bir üst lige çıktığında bu kadar yabancı oyuncu arasında süre bulmanın çok zor olacağını biliyordum. Afyon Belediye’den teklif geldiğinde kafamda soru işaretleri vardı ama burada nasıl bir seyirci ve organizasyonla karşılaşacağım bana anlatıldı. Ben de ikna oldum. Geldiğimde de söylenenlerin ne kadar doğru olduğunu gördüm.
-          Afyon Belediye ile bu sezon hedefleriniz neler?
Sakatlıksız, üst lige çıkma hedefimiz var. Böyle bir taraftarın, iyi niyetli insanların ve basketbol için hedefleri olan topluluğun süper lige çıkma gerekliliği olduğunu düşünüyorum.
-          Afyonkarahisar kulübü taraftarı da ateşli bir kulüp. Taraftarlarınıza neler söylemek istersiniz?
Taraftarlarımıza ayrı bir parantez açmak lazım. Bir şehir, bir taraftar grubu oyunculara sevildiğini ancak bu kadar gösterebilir. Kazansak da kaybetsek de hep yanımızdalar. Beraber üzülüp beraber seviniyoruz. Şehirde gezerken bile bize farklı gözle bakmaları bizi çok gururlandırıyor.
-          Bu sene Cevher Özer gibi kaliteli bir 4 numara ile birlikte süreleri paylaşıyorsunuz. Geçtiğimiz sezona bakacak olursak yanınızda bu derecede kaliteli bir oyuncu yoktu. Cevher Özer’in bu sene size getirileri nasıl oldu?
Cevher Özer’in burada kariyerini ve oyunculuğunu anlatsak sayfalar yetmez. Böyle bir oyuncunun bu ligde oynaması bile TBL’nin kalitesini gösteriyor. Cevher ile oynamanın büyük avantajlarından biri de o oyundayken rakibin ona odaklanması. O zaman sahada daha rahat hareket edebiliyoruz. Saha görüşü çok iyi bir şutör ve sayamadığım birçok özelliği var. Dışarıdaki iyi arkadaşlığımızı da eklersek gerçekten bize çok getirisi oldu diyebiliriz.
-          TBL’den BSL’ye yükselme hedefi olan bir takımın almak istediği oyuncularda her zaman ön sıralarda yer alıyorsunuz. Bu konu hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz?
Her oyuncu kadar çalışıyorum. Tercih edilmek güzel bir his. Beni tercih ettikleri için teşekkür ediyorum.
-          Kariyerinizde boyunca pişmanlık duydunuz mu? Keşke böyle yapsaymışım dediğiniz durumlar var mı? Varsa nelerdir onlar açıklayabilir misiniz?
Tabi ki herkes gibi pişmanlıklarım var ama ben arkama değil de önüme bakarım. Hiçbir zaman pişmanlıklara takılmadım.
-          Takip ettiğim kadarıyla TBL ile ilgilenenler “Hakan Yapar mı, Hadi Özdemir mi?” sorusunda ikiye bölünüyor? Hakan Yapar için ve bu soru için neler söylemek istersiniz?
İlk olarak Hakan ile arkadaştan çok kardeş gibiyiz. Hakan çok beğendiğim bir oyuncu, karakterini söylemeye gerek bile yok. Onunla anılmak benim için gururdur.
-          Kariyerin boyunca kendinize kimleri örnek aldınız?
Örnek oyuncu olarak Kerem Tunçeri ağabeyimi çok sevmişimdir. Kerem ağabey dışında da bir çok oyuncu var ama Jordan’ın benim için yeri hep başkadır.
-          Genç basketbolculara vereceğiniz tavsiyeler neler?
Bizim zamanımızla şimdiki gençler arasında çok büyük farklar var. Gençlerin basketboldan önce gelen öncelikleri var. Her şeyin başı çalışmak ve düzenli bir yaşam diyelim.
-          Birlikte oynadığınız oyunculardan bir beş kurmanızı istesek kimleri koyarsınız?
Beş olarak değil de bizim ligimizde beğendiğim oyuncuları sayacak olursam Yiğitcan Turna, Ümit Sonkol, Hakan Yapar, Cevher Özer ve Kaya Peker derim.
-          Basketbolda ülkemizde tesisleşme için ne düşünüyorsunuz?
Geçmiş yıllarla kıyaslarsam inanılmaz farklar var. Biz eskiden salonlarda basketbol oynamak için sıra beklerdik. Şimdiki toplumun bu sorunu nüfusa göre ortadan kalkmış gözüküyor. Tesisleşmede ileriye gittiğimiz söylenebilir.
-          Hayatınıza bir kitap olsa adı ne olurdu?
Basketbol ve Ailem derim.
-          Sporda Manşet Dergisini takip ediyor musunuz? Bizlere görüş ve önerileriniz nelerdir?
Tabi ki takip ediyorum. Bu alanda yenilikçi ve güzel bir ekol yarattığınızı düşünüyorum. İnşallah uzun soluklu bir şekilde yayıncılık hayatınıza devam edersiniz. Çünkü bu tarz organizasyonlara ve yayıncılığa ihtiyacımız var.

Röportaj: Cevat Şahin Tezcan / Sporda Manşet

Hiç yorum yok