GEZGİN JIMMY

 

GEZGİN JIMMY

Geçen yaz takas olduğu Minnesota Timberwolves’ tan sezon başlamadan takasını isteyen ve bu sebepten dolayı takımıyla sorun yaşayan NBA’ nin asi isimlerinden Jimmy Butler doğu konferansının iddialı takımlarından Philadelphia 76ers’ a takas oldu Minnesota bu takasla kadrosuna Robert Covington, Dario Saric, Jared Bayless ve 2022 yılı ikinci tur draft hakkını alırken 76ers ise Jimmy Butler ve Justin Patton’ ı aldı bu takasa takımlar açısından bakarsak her iki taraf için de iyi denebilir.

Philadelphia açısından bakarsak Ben Simmons ve Joel Embiid gibi yıldızlarının yanına üçüncü bir yıldız kattılar her şeyden önce. Jimmy Butler, oyunun iki tarafında da iyi seviyede oynayabilen bir forvet hücumda top yönlendirme konusunda Ben Simmons’ a yardım edebilir, topu çok fazla elinde istemez , köşede şut tehdidi yaratır şu anda %37 ile üçlük %50 ile de ikilik yüzdesi var bunun yanında 76ers’ ın verdiği oyunculara bakınca takımın ilk beşinin 2 oyuncusunu verdiğini görüyoruz Robert Covington 3&d Saric ise şut atan ve kısmen de olsa top yönlendirebilen bir uzundu Saric’ in bu sezona kötü girdiğini de hatırlatalım şu anda Philedelphia’ nın şutör sorunu var gibi gözüküyor bunu ya takımın içinden halledicekler ya da buy- out pazarından şutör oyuncu alacaklar bu arada Kyle Korver’ ın adının geçtiğini da hatırlatalım son olarak bu takas Furkan Korkmaz için bir fırsat olabilir. Furkan, takastan dolayı son 2 maçta süre buldu ve bunları iyi değerlendirdi bu performansını devam ettirebilirse rotasyonun bir parçası olabilir.

Minnesota açısından bakarsak ise her şeyden önce takımdaki sorun yaratan bir parçadan kurtuldular bu bile takımda olumlu etki yaratır bunun yanında Robert Covington ve Dario Saric’ i aldılar iki oyuncunun üçlük atıyor olması Minnesota’ ya katkı sağlar şu anda ligin en az üçlük deneyen 11. takımı  bunun yanında Dario Saric’ in top yönlendirme özelliği hücumu biraz rahatlatabilir ama her ne olursan Minnesota Timberwolves felaket savunma yapıyor, şu an ligin en kötü 2. savunması konumundalar Karl Anthony- Towns ve Andrew Wiggins beklenen seviyede değil , şu anda takımın en iyi oyuncusu Derrick Rose bu bile Minnesota’ nın durumunun ne kadar kötü olduğunun özeti.

Toparlamak gerekirse bu takasın hangi takım için yararlı olduğuna bakmak için biraz beklemek gerek Minnesota huzursuzluk yaratan parçadan kurtuldu 76ers ise onları 1-2 seviye atlatabilecek bir oyuncu oldu şutör problemini de bir şekilde çözerlerse Boston ve Toronto’ ya rakip olabilirler.                                                       Mehmet Balcı

Hiç yorum yok