Furkan Bayındır: Takım olmak terimi bence tek vücut halinde savaşmaktır.




Milas Belediyespor’un 21 yaşındaki sporcusu Muhammed Furkan Bayındır ile bir röportaj gerçekleştirdik.

·         Kendinizi biraz tanıtır mısınız?

       Ben Muhammed Furkan Bayındır.20 yaşındayım ve profesyonel olarak Milas Belediyespor’da oynuyorum. Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi’nde antrenörlük okuyorum ve 2. Sınıf öğrencisiyim.

·         Neden voleybolu tercih ettiniz? 

Aslında kafamda hiç voleybol oynamak gibi bir plan yoktu. Önceden basketbol oynuyordum, basketbolda ilerlemeyi düşünürken bir gün ailemle birlikte dışardayken tanımadığım bir adam kolumdan tutup boyumun uzun olduğunu ve voleybola başlamam gerektiğini söyledi. İlk başlarda pek sıcak bakmıyordum. Sonra antrenmanlara git gel bu sporu sevdiğimi ve bu sporda iyi yerlere gelmeyi istediğimi fark ettim. Bu yüzden tercihimi voleyboldan yana kullandım.


·         Muhammed Furkan Bayındır bu spora başladığında ailesinden ayrılmak zorunda kaldı. Genç yaşta aileden ayrılmak sporcuları nasıl etkiliyor sizce?

   Genç yaşlarda aileden uzak kalmanın kötü yanları oluyor tabi, özellikle duygusal bir sporcuysanız. Ama bunu annemin ve babamın desteğiyle bir şekilde atlattığımı düşünüyorum. Her zaman yanımda oluyorlar. Ama bir hedef doğrultusunda onlardan uzak kaldığımız için mesafeler bize güç ve çalışma hırsı veriyor.

·         Günde kaç saat antrenman yapıyorsunuz ve bu doğrultuda beslenme şekliniz nasıl etkileniyor?

Haftanın 3 günü tek, 2 günü çift antrenman yapıyoruz. Haliyle beslenmemize ve uyku saatlerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Sabah kahvaltıdan akşam yemeğine kadar düzenli beslenmek zorundayız.


·         Türkiye'de oynayan voleybolculardan bir takım kurmanız istense bunlar kim olurdu?

Bu biraz zor soru olmuş J Türkiye’de gerçekten önemli isimler var. Kadro kurmak konusunda bir hayli zorlanırım ama idol olarak söylemem gerekirse mevkidaşım olan genç oyuncu Çağatay Durmaz ismini verebilirim. Aynı zamanda tecrübeli oyuncu Hakkı Çapkınoğlu da Türkiye’deki idollerimden.


·         Sizce Türk halkı voleybola yeterince ilgi duyuyor mu? Voleybolla ilgili kurslar, tanıtımlar yeterli düzeyde mi?

Türkiye’nin voleybola olan ilgisini yeterli bulmuyorum. Önemli turnuvalar oluyor, takımlarımız şampiyonlar ligi oynuyor. Avrupa’daki kadar yeterli destek görmüyorlar. Özellikle kadınlarda
Vakıfbank olsun, u23 takımında aldığımız başarılar olsun spor haberlerinde 5 dakika bile sürmeden geçiliyor. Kurslar ve tanıtım için de  Türkiye’deki az ilgiye rağmen TVF’nin gösterdiği çalışmaların yeterli olduğunu düşünüyorum.


·         Voleybol için "takım olmak" terimi nedir?

Voleybolda takım olmak terimi bence tek vücut halinde savaşmaktır.


·         Genç yaşta spor hayatına dahil olmak okul yaşantısını etkiliyor mu? Sizin okul yaşantınız etkilendi mi?

Voleybola başladığım ilk yıllarda okul hayatımı pek etkilememişti. Ama sonradan seviye atladıkça okul hayatımda istemeden aksamalar oldu. Okulunuz başka şehirde oluyor ve siz başka şehrin takımında oynuyorsunuz. Bu yüzden de okul hayatınızda aksamalar oluyor. Ancak ben bir yolu seçtim ve bunun arkasında sonuna kadar durup okulumu da en alt düzeyde aksatarak hedeflerime ulaşmak istiyorum.

·         Milas Belediyespor gittiğiniz günden bu yana size neler kattı?

Milas Belediyespor ile bu sene anlaştım. Yeni arkadaşlıklar ve yeni tecrübeler kazandım. Voleybol hayatımdaki en önemli noktalardan birini Milas Belediyespor olarak görüyorum. Düzenli olarak forma şansı buluyorum. Bu sezonda gelişimimde bana destek veren Osman Çakıray ve Sefa Koşar gibi antrenörlerimiz var.

·         Zirve yarışındaki Milas Belediyespor'un bu sezon hedefleri nelerdir?

Ciddi bir şekilde genç ve tecrübeli bir kadroya sahibiz. Hedefimiz 1. Lig’e çıkmak. Şu anda 14 maçta 13 galibiyet aldık. 10 gün sonra Elazığ’da Play-Offlara gidiyoruz. Tek amacımız orada iyi bir mücadele ile Milas Belediyespor’u 1. Lig’e çıkarmak. Bunun için de savaşmaya hazır 14 kişi orada bulunacağız ve sezon sonunda hedefimiz olan 1. Lig’de yerimizi alacağız.


·         Sporda Manşet Dergisi'ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?

Evet derginizi severek takip ediyorum ve başarılı buluyorum. Yaptığınız çalışmalar ve paylaşımlarla gerçekten çok güzel bir platform. Bu platformda bana da yer verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Röportaj: Esra ÇAY

Hiç yorum yok