YÜREĞİNİZE SAĞLIK (Krasnodar Akhisarspor)


Sakatlar, cezalılar, kadro dışı ve listede olmayan oyuncular. Böyle geldi Rusya'ya temsilcimiz. Bu adamlar Sevilla maçında bizlere muazzam bir heyecan yaşattılar. Ne yazık ki tecrübesizlik ve bir anlık dikkatsizlik mağlup ayrılmamıza sebep oldu. Halbuki çok ses getirebilirdik. Hafta içi de iyi başlayan taraf olmasına rağmen Bursaspor karşısında dramatik bir mağlubiyet yaşadılar. Dileğim bu karşılaşmaya olumsuz yansımaması yönündeydi.

Maça özguneni sağlam başladı temsilcimiz. Topu ayağında tutmaya çalışan ve atak olgunlaştırma gayesi içindeydi. İlk yirmi dakika ahlar vahlar ile geçti. Manu'nun gol ile burun buruna geldiği birkaç an ayağa kaldırdı bizi. Bunlar istediğimizin sinyalleriydi. Serginho da tartışmalı bir pozisyona girdi ama hakem penaltı noktasını göstermedi, tıpkı Barbosa'ya yapılan çok sert harekete kırmızı kart göstermediği gibi...

Fark eder mi? Rusya deplasmanında istek ve arzumuz eksilmedi! Serginho açtı perdeyi. O dakikaya kadar gol için daha fazla fırsat yakalayan bizdik. Krasnodar deplasmanında başa baş mücadele edip öne geçmek harika bir olay. Öne geçtikten sonra Manu'nun bire bir kaldığı pozisyon var ki iki kere yaktı içimizi. Hem gol olmadı hem de sakatlanıp çıkmak zorunda kaldı. Risk alan rakibe karşı daha çok fırsat doğacaktı. Önemli silahımızdan mahrum kaldık. İlk yarının sonlarına doğru çok baskı yedik. Bazen şans yanımızdaydı, yeri geldiğinde de Lukac devleşti. Bu dakikaya kadar basit top kayıpları dışında mükemmele yakın oynadı yeşil beyazlılar. 

Ne yazık ki devreden sonra hızlı giren rakibe karşı zaaf gösterdik ve adam paylaşımı hatası sonrası eşitlik golünü buldular. Toparlanamadık. Bulduğu golle morallenen rakip daha organize geldi üstümüze. Takım savunması ilk yarıyı arattı. Kısıtlı kadro takım halinde direnç gösteremeyince geri düştük. Yalnız ofsayt kamerasından birkaç kez daha izleyebilseydik iyiydi bu golü! 

Bu dakikadan sonra iyi niyetle oyuna devam ettik. Skor yapma konusunda etkisiz kaldık belki ama skoru korumak önemliydi. Mücadelenin hakkı en fazla tek farklı mağlubiyete nispeten kabul görürdü, öyle oldu. Puanı hak ettik mi derseniz ikinci yarı için çok savunamam. Stoperi ve santraforu olmayan, birçok sakatı olan temsilcisimiz, Rusya soğuğunda, güçlü rakibine karşı direnmiş ama puan alamamıştır. Başımız dik ayrıldık. Yüreğinize sağlık diyebiliyorum. İnanmasalar tabelaya kötü bir görüntü yansıyabilirdi. İnşallah son maç Standard Liege galibiyeti ile veda ederiz. Bu mütevazı ilçeye Avrupa galibiyeti de yakışır. Güzel yaşanır.

Hiç yorum yok