UFAK DETAYLAR (Trabzonspor Bursaspor)


Hafta içi kupa maçı oynayıp bu maça çıktı iki takım da. Hatta Bursaspor sahasinda Trabzonspor'un pilot takımına kaybetti! Ünal Karaman'ın oyununu beğenmiyor birçok taraftar. O da sosyal medyadan gördüklerim. Vallahi kusura bakmasınlar; o yorumları yapanlar benim nezdimde skor taraftarı. Ben bu sezon Trabzonspor'un kötü oynadığı maç hatırlamıyorum. Kötü mücadele ettiğini de! 

Çift santrafor planından sonra bir başka güzellik kazandı oyun. İleri uç oyuncularının hücum presi çok faydalı. Sürekli hataya zorlayan, pozisyon kovalayan ve agresif tutumları ile rakip kaleyi tedirgin eden bir haldeler. Maç ilk yarım saat ortada gitti aslında. Bursaspor fizik gücünü kullanarak ezdirmemeye çalıştı kendini. Ta ki Chedjou'nun macerasına kadar. O tecrübedeki stoperin uzun vurması gerekirken kısa pas kullandı. Yalnız golün hazırlanış biçimi nefis. 

Baştan beri birçok takımın maç boyu duruşunu kontrol ederim. Dikkatle izlerim. Artık skor ne olursa olsun, çoğu ekip oyuna başladığı plana sadık kalmayı öğrendi ve becerebiliyor! O yüzden maça ortak olabiliyor. Bu maç Bursaspor da bunu çok iyi uyguladı. Trabzonspor'un çok net kaçırdığı goller var. Özellikle Burak'ın. Vallahi tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlamadım. Bir burada mutluyum havalarında, bir bakıyorsun huzursuzluk çıkaracak hareketler peşinde. Tahminim İstanbul'u özlediği yönünde! Sanırım Trabzon'da kalmak istemiyor...

Bu ilginç hareketlerden sonra ev sahibinin kalesinde enteresan anlar yaşadık. Köşe vuruşları, çizgiden çıkan toplar. Bursaspor son dakikalara doğru direncini zirveye çıkarıp gol için yanaştı rakip kaleye. Trabzonspor'un golü nasıl olduysa, Bursaspor'un golünü de ufak detaylar getirdi. Taca doğru giden topu tutan yeşil beyazlı oyuncu, üç kişiden dar alanda kurtardı, döndü yüzünü kaleye arkadaşlarına kazandırdı ve son bölümdeki çabalarının karşılığını aldılar.

Trabzonsporlular bu maçı nasıl kazanamadık diye hayıflanacak şimdi. Konsantrasyon kardeşim! İkinci yarının ilk on dakikasında maçı 3-0 yapabilecek iken kolayca fırsatları harcarsan, ufak detaylar sonuca yansır. Yansıdı işte. Bursaspor hak ettiği bir puanı aldı, Trabzonspor da hak ettiği iki puanı kendi eliyle bıraktı. Yine de haftanın en keyifli, en kaliteli karşılaşmasını izlettikleri için iki takımı da kutlarım. 

Hiç yorum yok