TAKIM SAVUNMASI (BAŞAKŞEHİR BEŞİKTAŞ)



Dün oynanan derbi ve ardından yaşanan rezalet sonrası, bu derbi iki takım için daha kritik hal aldı. Zirveye yakın takımların puan kayıpları iştah açmıştır. Gayet hareketli başladı mücadele. İlk pozisyon da geçen haftanın yıldızı Quaresma yerine forma giyen Lens’ten geldi. Agresif başlangıç karşısında soğuk kanlılığını kaybetmedi Başakşehir.

Erken diyeceğimiz dakikada Visca’nın hazırladığı pozisyon Elia ile ağlara gitse de Türk hakemlerinin kirlettiği sistem (VAR) müdahale etti ve ofsayt ile iptal oldu. Bu andan itibaren çırpınan bir Beşiktaş seyrettik. Agresif gibi görünen ama doğruları yapamayan bir Beşiktaş. Başakşehir çok riskli hareketler yapan bir takım. Doğru planlama ile karşısına çıkılırsa, çok puan kaybı yaparlar aslında. Siyah beyazlılar oyunun kontrolünü sağlayamayınca, konsantrasyon eksikliği ile beraber Epureanu çok basit bir gole imza attı. Karius kardeşim o topa da uzan bir zahmet! Magazin sayfalarına zıplayacağına toplara zıpla…

Hani Beşiktaş taraftarı günlerdir Yusuf Namoğlu aleyhine sosyal medyada kampanyalar başlattı ya! Bu maç Pepe’ye çıkmayan kart, Vida’nın elinin kusurlu sayılacak şekilde topa ceza sahasında müdahalesi hakkında ne düşünüyorlar merak ediyorum. Üç dört tane rengi tartışılacak kart çıkmadı! Geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor maçında iki kişi atılıp dört golle galip gelince kesildi bu kampanya. Eğer böyle olacaksa herkes yapsın bunları… Yapar da!

Beşiktaş’ın mücadelesini beğendim. Topa baskıları, oyunu rakip yarı sahaya yıkma çabaları, hataya zorlamaları takdir edilecek işler. Yalnız kale önüne gollük kaliteyi yansıtamazsanız, bunlar sadece efor sarfı olur o kadar. Koca ikinci yarı, Babel’in ceza sahası dışından etkili şutu dışında heyecanlandıran pozisyon olmadı mesela. Bunu sadece bir kere etkili yaptılar. Sürekli yapmadıkları için de kapanan savunmayı açamadılar.

Başakşehir skoru korumaya o kadar çok odaklanmıştı ki karşı atak fırsatı yaratmayı hemen hemen hiç düşünmediler. Demek ki savunmalarına o kadar güveniyorlar. Sadece dört gol yemişlerdi maçtan önce. Gerçekten hakkını vermek lazım. Takım savunmasını çok sağlam yapıyorlar. Hangi mevki olursa olsun savunma yaparken sırıtmıyorlar. Maçları 1-0 skora bağladılar iyice. Son saniyede müthiş anlar yaşansa da bir şekilde maçı yine tek golle galibiyet ile kapatmayı başardı ev sahibi. En yakın rakibine dört puan fark atarak zirveye iyice kuruldular. Şenol Güneş’e bu maç özelinde bir eleştiri getiremem. Bundan daha iyi oynanamazdı. Belki Atiba Medel aynı anda olmamalıydı denilebilir. Dediğim gibi gol pozisyonlarına kalite katamadıkları için böyle bitti. Bireysel yetersizlik. Başakşehir şampiyonluk kovalayan takımlara bela olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok