PFDK TOPLANABİLİR! (Kayserispor Galatasaray)


Tüm hafta sarı kırmızılı camianın gündemi, PFDK çatısı altındaki art niyetli kişilerden gelen hukuksuz cezalardı. Bilmiyorum daha açık nasıl yazılabilir. VAR kamerasında inceleyip hakemin cezalandırılmadığı oyunculara büyük cezalar verdiler. Kaleci dahil yedi tane yedeği vardı konuk takımın. Aynı sayıda ev sahibi de eksikti. Sakatı vardı cezalısı değil! 

Çıkan kadro ile Galatasaray'ın ne oynayacağı merak konusuydu. Düşük tempoda seyreden bir ilk yarıda, gayet güvenli oyun yansıttılar sahaya. Kayserispor Bilal'in bulunduğu kanadı zorladı en başta. Ozan'ı geçince acaba maden mi buldular dedim ama diğer karşılaşmalarda genç Ozan geçirmedi onu. İkinci yarıda bir kere geçirdi sarı kart gördü. Sonra pek yanaşmadı ona. Yer değiştirdi.

Ortada seyreden mücadeleye bireysel performans eklendi ve Galatasaray golü buldu. Feghouli pek şans bulamadı bu sezon. Golde kendisine yakışan klası gösterdi. Kayserispor'un son zamanlarda oyunu düşüşteydi. Bu maçta da geriye düşmelerine rağmen agresiflikleri artmadı. 

Hani derbide VAR kullanılıp oyunculara ceza verdiler ya! İşte o sistem ile Galatasaray'ın net penaltısını yediler! Yazıya neden böyle başladığımı anlamışsınızdır. Açık açık yapıyorlar... Hemen hemen aynı penaltı Kasımpaşalı Diagne'ye çalındı. Galatasaray aleyhine olunca VAR lehine YOK!

Son zamanlarda hem oyun hem skor olarak Galatasaray'ın en doğru oyununu izledik. Üç gol buldular fazlası da çok rahat olurdu. Son saniyeye kadar emniyeti elden bırakmadılar. Kayserispor eksik gelen Galatasaray'a karşı çok silik bir futbol sergiledi. Hiçbir dakikasında üstünlüğü ele alamadı. 

Bu skor ile beraber PFDK yeniden toplanabilir. Galatasaray'a saha olayları sebebiyle ceza kesebilir. Onyekuru'nun attığı goller sonrası üç maç ceza alacağı konuşuluyor(!) Hukuksuz işler yaparlarsa, ben de alaycı yazarım. Fırsat bulmuşken işgüzarlık yapıp Fatih Terim ile hesaplaşıyorlar resmen. TFF çatısı altındakilerin tez zamanda defolması gerekiyor! Galatasaray zor bir sınavda. Bana göre sezon onlara şimdi başladı. Çokta güzel başladı. 

Hiç yorum yok