Nur Nihan Dabakoğlu Röportajı

 


1-) Nihan Dabakoğlu kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Kendim için 5 Mart 1998 Turgutlu doğumlu, inandığı şeyin peşinden sonuna kadar giden bir basketbol aşığı diyebilirim. 

 

 2-)Nihan Dabakoğlu basketbola nasıl başlamıştır? 

Orta okulda beden eğitimi öğretmenim topu elime verip şut atmamı söyledi. Attığım top girdi mi hiç hatırlamıyorum ama topun elimde hissettirdiği hissi ve o topu potaya atmanın verdiği mutluluğu hiç unutmuyorum. O gün bu hissi hiç kaybetmek istemediğimi fark ettim ve öğretmenimin yönlendirmesiyle kendimi basketbolun içinde buldum.



3-)Sizi basketbola iten en önemli sebep neydi?

Dediğim gibi basketbolun bana hissettirdiklerini seviyorum. Kendimi buluyorum ve mutlu oluyorum bunlar benim sebeplerim.


4-)Milli forma ile unutamadığınız anlar var mı?

Milli takım formasını terletebilmek bir basketbolcunun en büyük hayallerinden birisi o yüzden milli takım formasıyla geçirdiğiniz her an unutulmaz oluyor. Benim için en unutulmazı gittiğim ilk Avrupa şampiyonasında milli marşımızı herkese dinletmenin verdiği gururdu kazandığımız ilk maç attığım ilk sayı hepsi hala aklımda.


5-)Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda yaşadığınız ikincilik kişisel olarak size neler kattı?

Beşiktaş’ta güzel bir sezon geçirmiştim. İstanbul 1. Olarak gitmiştik Türkiye şampiyonasına uzun ve güzel bir serüvendi benim için. hücum da ve savunma da sorumluluk aldığım kendime güvenimin arttığı bir sezon oldu. Ve bana milli takımın kapısını açtı.


 6-)Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi köklü takımlarda forma giymek kariyerinize nasıl etki etti?

Adınızı duyurmak açısından büyük kulüplerde genç yaşlarda süre almak avantaj oluyor.


7-)Tam olarak kendinizi bulduğunuz kulüp hangisiydi?

Buna kesinlikle Antalya Koleji diyebilirim. Hem karakterimin hem basketbolumun tamamen oturduğu yer orası oldu ve benim için çok özel bir yere sahip. Orda kendime çok şey kattım. Kurduğum dostluklar ve öğrendiğim her şey benimle bu zamana kadar geldi ve bunları böyle devam ettirmek için elimden geleni yapıyorum.



 8-)Bireysel olarak kendinizi eksik hissettiğiniz bir nokta var mı?

Eksik hissettiğim bir nokta yok ama her zaman daha iyisini yapabileceğime inanırım


 9-)Basketbol dışında neler yaparsınız?
Kitap okurum, piyano çalarım, film izlerim, resim yaparım ve geri kalan tüm zamanımı köpeğim Cookie ile geçiririm. Resim konusunda maalesef hiç yeteneğim yok ama ona rağmen bir şeyler karalamak boyamak hoşuma gidiyor.


 10-)Basketbol olmasaydı hangi sporla ilgilenmek isterdiniz?

Sanırım tenisçi olurdum.


11-)Sporda Manşet Dergisi'ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?

Evet çok severek takip ediyorum. Çok iyi ve kaliteli bir spor dergisisiniz. Sporda farkındalık yaratıyorsunuz. Spora emekleriniz için çok teşekkür ederim.

 

Hiç yorum yok