Ebru Şenel Röportajı

 


1)Ebru Şenel kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

- Merhaba :) 13 Mayıs 1995 Giresun doğumluyum.1.63 boyundayım.

Ordu Üniversitesi beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümünden bu yıl mezun oldum,şu anda Giresun Üniversitesi’nde  yüksek lisans öğrencisiyim.

Spor hayatımda ise uzun süredir 1.lig bayan voleybol takımlarında oynadıktan sonra bu yıl 2.ligde Kayseri Atletik spor kulübünde libero olarak görev almaktayım.

Spor ve okul hayatımdan geri kalan zamanımı kitap okuyarak,boyama yaparak,müzik ve sinema gibi aktivelerle değerlendiriyorum.

 

 

2)Voleybola nasıl başladınız? Sizi voleybola iten en önemli sebep neydi?

-Voleybola 6.sınıfta ‘voleybol kurslarına katılmak isteyenler okul çıkışında seçmelere katılabilirler’ duyurusuna olumlu cevap vererek başladım. Sadece içgüdüsel olarak evet demiş bulundum ve seçmelere katıldığında aslında daha 6.sınıfta hayatıma yön verdiğimi ve bi tutkunun peşinden gittiğimi çok sonra fark ettim. Tabi Giresun’da voleybola başlamak ve sonrasında oradan sivrilmeye çalışmak pek de kolay olmadı.

 

3)Voleybol olmasaydı tercih edeceğiniz spor dalı hangisi olurdu?

-Sporun her branşını mümkün olduğunca takip edip, izlemeye çalışıyorum. Ancak izlerken beni en çok heyecanlandıran kuşkusuz tenis. O yüzden tenis oynamayı tercih ederdim.

 

4)Libero olmanın keskin bir zorluğu var mıdır?

-Bütün takım arkadaşlarınız rakibe yönelik hücum geliştirirken, libero direkt rakiple mücadele durumunda.. Bunun dışında bir zorluğu yok. Çok klişe olacak ama gerçekten sevdiğinizde bir zorluk da görmüyorsunuz. :)

 

5)Geçtiğimiz yıllarda Ordu Telekom, Gümüşhane Gençlerbirliği gibi ekiplerde forma giydiniz. Daha sonra Karadeniz’den ayrılmak nasıl bir duyguydu?

-Karadeniz her yönüyle çok değerli, çok şey kattı hayatıma. Oynadığım  her takımda kendimi geliştirme, deneyimleme fırsatı elde ettim. Karadenizden ayrıldığımda  da biraz merak, biraz heyecan hissettim aslında ama bu bir devlet memuruyken başka bir şehre atanmak gibi bir şey.. İşiniz ve gitmek zorundasınız.

 

6)Kazan Belediyesi Spor Kulübü’nden Bayramiç Spor Kulübü’ne gittiğiniz süreç nasıl geçti?

-Kahramankazan Belediye sporda sezonumu tamamladıktan sonra farklı takımlarla görüşmelerimiz oldu. Ancak menajerim Yusuf Nahum vasıtasıyla  Bayramiç in, benim için daha doğru bir yer olacağı konusunda hemfikir olduk. Devre arasında ise Kayseri Atletik OSB spor kulübü ile anlaştım.

 

 

7)Kendinizi eksik hissettiğiniz nokta var mıdır? Varsa neler?

-Tabiki eksiklerim var, tamam dediğinizde zaten aşama kaydetmeniz de durmuş sayılır. Gün ve gün bu eksikliklerimi tamamlamak için çalışmalarımı sürdürüyorum. Gerek mental gerek fiziksel.

 

8)Bu sezon kişisel olarak hedefleriniz nelerdir?

-Performansımı en üst seviyede tutmak, başarılı bir lig ve play off süreci geçirmek bu sezonki hedeflerimden. Bu doğrultuda çalışmalarımı sürdürmekteyim.

 

9)Bayramiç Spor Kulübü olarak bu sezon hedefleriniz nelerdir?

-Bu sezon Kayseri Atletik OSB kulübüne transfer oldum. Öncelikli hedefimiz play off etaplarına kalabilmek daha sonra da 1.lige adımızı yazdırmak ve 1.ligde kalıcı olmak.

 

10)Türkiye’de oynayan ve idol olarak gördüğünüz bir isim var mı?

-İdolüm yok ancak ülkemizde özellikle voleybol anlamında her birinden bir şeyler öğreneceğimiz çok değerli isimler bulunmakta.

 

 

11)Plaj voleybolu hakkında düşünceleriniz nelerdir?

-Plaj voleybolunu mümkün oldukça  takip ediyorum, seyir zevki yüksek maçlar oynanıyor ve bu yönde de  başarılarımız bulunmakta. Süreç içerisinde daha iyi platformlarda milli takımımızı göreceğimizden eminim.

 

 

12)Birlikte oynamayı sevdiğiniz bir oyuncu ve çalışmayı sevdiğiniz bir hoca var mı?

-Takım arkadaşlıklarımla ilişkilerim her zaman çok iyi olmuştur. Birini diğerinden ayırmam o yüzden pek mümkün değil hepsi ailem gibi...Antrenör olarak İsmail Yengil’i ve üzerimdeki emeğini ayrı bi yere koymak isterim.

 

13)Kariyerinizde hiç önemli bir sakatlık geçirdiniz mi?

-Küçük burkulmalar dışında bir sakatlık geçirmedim.

 

 

14)Sizce Türkiye’de voleybola yeterince önem veriliyor mu? Verilmiyorsa bu konuda neler yapılmalı?

-Malesef hayır..Voleybolda bir çok başarı elde etmişken bu başarıların gazetelerin dip köşelerinde yer alması,haberlerde sadece alt yazı ile verilmesi,milli takımımız Dünya Şampiyonası oynarken herhangi bir kanalda bile izlenilememesi kanayan yaralarımızdan...Gelişmesi için son yıllarda farklı illlerde tarama ve araştırmalar yapıldığını görüyorum. Bunları görmek bir sporcu olarak beni çok mutlu ediyor.Ama her şeyde olduğu gibi spor da aile tarafından teşvik edilmeli.küçük yaşlardan itibaren ebeveynler çocuklarına spora,sanata yönlendirmeli ki başarılarımız ve farkındalığımız artsın.

 

15)Son olarak Sporda Manşet Dergisi’ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?

-Sosyal medya üzerinden derginizi takip ediyorum.Birçok spor dalına ve sporculara  ulaşmanız sporun tanıtımı ve gelişmesi anlamında son derece önemli.Özellikle eksikliğini hissettimiz bu durum sizin sayesinde yol kat etmekte...Teşekkür ederim :)

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok