Ahmet Ergüç Yazdı: Olan Bu



Galatasaray’ın sorunları sezon başında yazılmıştı. Eldeki kadro Şampiyonlar Lig’i için yetersizdi ancak turnuvanın en kolay grubuna düşmek herkesi umutlandırmıştı.
Dün akşam ilk maçta olmayan Smolov sahadaydı. Eğer Smolov ilk maçta da sahada olsa Galatasaray aldığı tek galibiyeti de alamazdı.
Galatasaray’ın santrforu Şampiyonlar Ligi’nde Eren Derdiyok mudur? Sorusuna rahatlıkla hayır cevabını verebiliriz. En azından vasat bir santrforunuz olmalı. Eren, lig için bile yeterliliği tartışılabilecekken Şampiyonlar Lig’inde onunla oynamay mecbur bırakılmak büyük eleştiriyi hak ediyor.
Dün N’diaye sahada yok gibiydi. Linnes olmasa Galatasaray hücum yapamayacaktı. Kenarda oyunu değiştirecek oyuncu yok. Fatih Hoca etkisiz Nagatomo’yu oyundan almak yerine Fernando’yu oyundan aldı. Bu değişiklik zaten topu kullanma becerisi kısıtlı olan Galatasaray’a olumsuz yansıdı.
Galatasaray, kaybetmeye alıştı bu sezon. Fatih Hoca’nın açıklmaları bu durumun mevcut oyuncu grubuyla değişmeyeceğinin farkında, bu yüzden sık sık ocak ayı vurgusu yapıyor.
Galatasaray yönetimi geçtiğimiz yaz kötü bir transfer dönemi geçirdi. Takımın bu durumda olmasının en büyük sebebi onlar. Eğer ocakta da aynı performansı gösterirlerse Avrupa Lig’i Galatasaray için hiç iyi olmayabilir.

Hiç yorum yok