TEMEL BOZUK (SİVASSPOR FENERBAHÇE)


Fenerbahçe'nin süper ligde bir takıma önlem aldığını kolay kolay göremeyiz. Robinho için Hasan Ali önü İsmail başladı Cocu. Robinho'nun sol kanada geçebileceğini kestiremedi mi? Geçti işte, ne oldu plan? Fenerbahçe hücumlarına balta oldu...

Dokuz hafta geride kalıyor, daha Fenerbahçe'nin ne oynadığını anlamadık. İnanın Sivasspor önceki maçlarda olduğu gibi diri, istekli, hırslı olsaydı, maçın ilk yarısını kesin önde kapatırdı! Milli maç arasından önce Malatyaspor maçını seyrettik mesela. O oyunun yarısı bile yoktu. İlk net şansı Frey harcadı. Kaliteli bir oyuncuyu bırakın, ben topçuyum diyen birinin gol yapması lazım!

Ev sahibi zaman zaman Robinho önderliğinde hücumda etkili olmaya çalıştı fakat beceri noksanlığı var. Robinho'ya ayak uyduracak bir kişi yoktu. Kone olsa farklı konuşabilirdik mesela. Muhammed birçok atağı bozdu, topları ezdi. Tamer hoca 75 dakika sabretti ona. 

Fenerbahçe ikinci yarı özellikle Soldado ile isyan ettiren pozisyonlar harcadı. Hele boş kaleye topu dışarı vurduğunda taraftarlar iyice çıldırmıştır. Tercihler konusunda da Cocu kafa karıştırıyor. Slimani sakat eyvallah, Benzia ne yapmış??? Bu halde kadro dışı bırakma lüksünü nasıl göze alıyorlar? Bir de Barış Alıcı var. Hani Cocu gençlere önem veriyordu? Eljif kadar performans gösteren çocuğu harcayacak! Paslanacak zavallı. Az kaldı keşke Fenerbahçe'ye gelmeseydi diyecek herkes... Hücumda yaratıcı oyuncu eksik Valbuena girmiyor. Şener Isla değişikliği sakatlık yoksa ne alaka? Mehmet girdi direkten döndü topu sakatlandı çıktı, beş dakika on kişi oynadı takım, Alper sonra girdi, olacak iş değil! 

Bu söylemimi farklı yerlere çekmeyin; Sivasspor resmen gel beni yen Fenerbahçe dedi bu maç. Girdiği pozisyonları kolayca harcayan, savunma bölgesinde yumuşak kalan ev sahibi neden gol yemedi? Fenerbahçe o kadar kötü çünkü. Gel bana gol at diyen rakibine bile gol atamıyor! Maç başına bir puan alan Fenerbahçe'ye kimse sabretmez. Boşuna uğraşıyorsunuz. Cocu gibi birinin neden kredisi var? İlk yarı sonunda 17 puanla bitirse takım ne diyeceksiniz taraftara? Bir sene çalışıp böyle bir kadro kurmakta başarı(!) Baştan sona yanlış yapılanmış takım yukarı nasıl tırmanır bilemiyorum...

Hiç yorum yok