KAFASI ÇALIŞAN KAZANIYOR (GÖZTEPE BEŞİKTAŞ)


Göztepe evinde çok iyi maçlar çıkarıyor bu sezon. Yasin ve Halil hücumda sarı kırmızılıların   baş aktörleri. Beşiktaş gibi önde oynamaya çalışan takımlara bela olurlar. Asıl merakım, Beşiktaş'ın stoper hattının performansıydı. Pepe sakat Vida kırmızı kart cezalısı olduğundan, Medel ile beraber önerdiği Roco ile tandemi oluşturdular. 

Beşiktaş deplasmanda kazanmak isteyen takım hüviyetinde başladı aslında. Lakin bireysel performanslar beklendiği gibi seyretmeyince, baskı pek işe yaramadı. Göztepe oyunu kendi yarı sahasında kabul etti en başta. Karşı atak planı yapıldıysa bu dakikalar işe yaramadı ve ceza sahasına fazla top geldi.  

Onlardan biri penaltı oldu fakat ben penaltı olmadığını düşünüyorum. Çünkü Vallace Reis'i Roco itiyor. O şekilde elle müdahale ediyor kendi kusuru değil! Ona rağmen kaçırdı Oğuzhan. Fena başlamadı aslında ama penaltıyı kaçırdıktan sonra kayboldu. Ne eski efektif hâli var ne de gücü. Taraftarın gözünde iyice bitti...

Merakım Beşiktaş aleyhine sonuçlandı. Vida ve Pepe olmayınca kafalar çalışmıyormuş! Kafası çalışan kazanıyor. Bir anlık konsantrasyon eksikliği yüzünden baskıdan çıkamadılar ve Jerome açılışı yaptı, sonra Reis son sözü söyledi. Yalnız ilk gol net ofsayttı. VAR başındakilerin söylememesi büyük hata! Maçın kaderine etki ettiler. 

İki farktan sonra siyah beyazlılar çözüldü. Göztepe daha çok oyunu tutmaya oynadı. Karşı atak düşünseler fark açılırdı çünkü şuursuzca hücum yapmaya çalışan ve savunmayı tamamen bırakmış bir haldeydi Beşiktaş. Galatasaray'ın puan kaybettiği haftayı puansız kapatmak psikolojik olarak kolay kolay kabul edilmez. Artık Beşiktaş için de deplasman fobisi ciddi ciddi konuşulmalı! Ne Avrupa'da ne ligde deplasmanda uzun zamandır kayıp Beşiktaş. Göztepe çizgisini bozmadan devam ediyor. İlk gol ofsayt olsa bile yine de galibiyeti hak eden taraf onlardı. 

Hiç yorum yok