GERİLİM DOLU MAÇ (GALATASARAY BURSASPOR)


Milli aralar tabiri caizse, sporcunun terini soğutması gibi bir durum yaratıyor. Buna FIFA'nın çözüm bulması lazım! Çok sık ara var ve futbolseverler aşırı derecede şikayetçi. Hazırlık maçları dışında, Uluslar ligi devre arasında yapılabilir aslında. Tıpkı şampiyonalar gibi bir ülke seçilir orada yapılır. Kulüpler de zarar görüyor. Oyuncuların seyahatleri olsun, sakat dönmeleri gibi olumsuzluklara maruz kalıyorlar.

Milli maçlar bittikten sonra üst üste sakatlık haberleri ile sarsıldı Galatasaray. Kadro açıklandığında, Onyekuru haricinde sakat olduğu söylenen oyuncular sahadaydı. Eren'in Porto maçı öncesi sakatlık şikayeti vardı. Doktorlar bir şeyi yok deyince, Fatih Terim'den kesiği yedi. Tolga Ciğerci örneğinde olduğu gibi. Gerçi golden sonra bir mesajı vardı ama... 

Bursaspor'un da eksikleri vardı. Eski iki Galatasaraylı Stancu ve Latovlevici yoktu. Samet Aybaba maç öncesi cesur futbolun sinyalini vermişti. İlk dakikadan rakip yarı alanda çok adamla baskı yapmaya çalıştılar. Mücadele gücü yüksek anlar görünce zevkli maç izleriz diye tahmin ettim, aksine kısır bir orta alan mücadelesine döndü oyun hemen. Mücadele hep yüksek kaldı. Bu biraz tatmin edici.

Fatih Terim'in bu maç imtihanı varmış. Daha ilk yarı bitmeden üç oyuncusu arka adelesini tutarak çıktı oyundan. Demek ki onları oynatmak riskmiş. Bu anlardan sonra iş konsantrasyona kalmıştı fakat tam manasıyla kaybolmuştu. Bursaspor köşe vuruşunda golü buluyordu, Mariano çizgiden çevirdi. Savunmada hazırlık pasları yapılırken anlamsız top kayıpları oldu, yine gol gelebilirdi Bursaspor adına. Bu kopukluğu değerlendiremediler en başta.

Bursaspor'un istekli oyununa cevap veremeyen ev sahibine kötü sinyaller geliyordu. Ömer'in boş kaleye gonderemediği top var. Sonra ofsayt pozisyonunda kalelerine gol oldu. Buna uyanmadılar, ardından rakip yarı sahada ciddiyetsizce topu kaybeden Belhanda karşı atağa sebebiyet verdi ve tecrübesiz Ozan penaltıyı yaptırdı. Bundan önce ilk yarıda Sinan'a yapılan penaltıyı da hatırlatayım! VAR başvurusu yapıldı, gördüler, veremediler!?

Bursaspor'u bir kere fizik güçleri konusunda kutlamak lazım. Maç boyu müthiş pres yaptılar. Bunu yapmasalar, maçı büyük ihtimalle kaybederlerdi. Çünkü beraberlik golünden sonra Galatasaray taraftarını da arkasına aldı. O kadar çok yoruldular ki galibiyet golü için doğruları yapamadılar! Bursaspor'un ileri uç oyuncuları daha çok yanlış yaptı o ayrı konu. Penaltıdan önce hatasını söyledik fakat sonrasında Belhanda sorumluluk alan tek isimdi diyebilirim. Golde yaptığı ortayı Eren harika tamamladı. Daha önce Rodrigues hakkında ipin ucunun kaçırılmaması konusunda bahsetmiştim. Bir havalarda dikkat ettiyseniz. Bu maçta bir şut dışında olumlu bir hareket yapmadı! Kaybettiği topta rakibini kovalamasını sadece bir kere yaptı! Eski istekli Rodrigues'i göremiyorum...

Pozisyon anlamında kalite olmasa da iki taraf adına gerilim dolu bir mücadele seyrettik. Biz bile yorulduk. Fatih Terim'in korktuğu aynı şekilde başına geldi. Belki de değiştirdiği oyuncuları hiç oynatmasaydım demiştir. Muğdat'ı hiç göremedik mesela. Bu halde mağlup olmamakta iyi Galatasaray için. Belki şampiyonlar ligi de akılları karıştırdı. Ben de sakatlanırsam diye çekinmiş olabilirler. Diğer yandan Bursaspor galibiyeti kaçırdı. Böyle yakalamışken kazanacaksın!

Hiç yorum yok