DEGİŞİK DUYGULAR (GALATASARAY SCHALKE)


Çıkabilecek en iyi kadro ile sahadaydık(!) Fatih Terim'in bu tür maçlar öncesi basın toplantılarını çok önemli buluyorum. Adeta ilk düdüğü burada çalıyor. Hala orduyuz, tribünü kast ederek 50 bin cephane söylemi, maçın havası için çok güzel vurgular. 

Sabırlı oyun ilk plandaydı. Topla ileri çıkma konusunda acele etmeden hazırlık pası yaptık. Geri pası çok abarttık ama! Rakibimiz dersine savunma arkasına top atma konusunda iyi çalışmış. Neyse ki ilk pozisyonda Fransız hakem penaltıyı çalmadı. Yoksa erken geri düşebilirdik. 

Takım savunması sağlamdı Almanların. Rodrigues çok sıkıştı. İçeri girdiği anlarda ona duvar olamadılar. İleri çıktığımız anlarda sürekli uzun toplarla savunma arkasına sarkabildiler. İlk yarıyı geride kapatmamamız büyük şanstı. Bizim şanssızlığımız, ilk dakikadan beri elle tutulur iş yapmayan Eren'in vuruşunun, heykel gibi kalan kalecinin kafasından dönmesi. Yoksa çok güzel dakikada öne geçecektik...

Son 45 dakikada başıma ağrılar girdi. Fatih Terim'i kesinlikle anlamamış oyuncular. Galatasaray'ın iç sahada bu kadar mahkum oynadığı bir maç hatırlamıyorum. Rezalet pas hataları yaptık. Vurduğumuz duvara çarpıp geri döndü tabiri caizse. Schalke taraftarı şu maçtan üç puan alamadığı için delirmiştir. Çizgiden top çıkaran Ozan, şutları kurtaran Muslera. Başka bir şey yapan yok! Genç kaleciye koca yarı bir tane isabetli şut atamadık yahu! Takım halinde berbat durumda bitirdik maçı. Rakibin futbolunu oynayıp kazanamasak, bir saat boşluğa bakardım herhalde! Nasıl kazanamadık diye. Onlar nasıl kabullenir bilmem. Kendi sahamızda kazanalım derken bir puana şükrediyoruz şu an... Çok değişik duygular yaşattı bize bu maç. 

Kabul edelim, Türkiye kupası kadrosu ile müthiş bir puan aldık. Kazanabilir miydik? Oyunu görünce mucize olurdu. Bir puana büyük şans diyoruz. Bu kadar kötü oynayacağımızı kimse tahmin edemezdi. Porto maçında deplasmanda oynadığımızın çeyreği yansımadı sahaya. Hakeme de son olarak küçük parantez açayım; son yıllarda yabancı bir hakemin takdir haklarını lehimize bu kadar çok kullanıldığını görmemiştim. Aldığımız puanda payı var açık konuşalım! 

Şimdi sağda solda Almanya liginin 16. takımı Galatasaray'a top göstermedi diyecekler. O takım yaz transfer döneminde 60 milyon Euro harcadı! Galatasaray santrafor alamadı! Tam dört oyuncu da eksik yazdı listeye. Maça beş as oyuncusundan yoksun çıktı temsilcimiz! Bahane etmediler fakat bizim bunları konuşmamız lazım! Biraz bunları da görmeliyiz. Gerçi ilk bahsettiğim sözleri söyleyenlerin çok iyi niyetli olduğunu da düşünmüyorum. 

Hiç yorum yok