BİTİRİCİLİK PROBLEMİ (TÜRKİYE BOSNA HERSEK)


Bu maç öncesi tepkilerin nasıl olacağını merak ediyordum aslında. Emre Akbaba'nın attığı goller ile İsveç'te müthiş bir son dakika galibiyeti yaşamıştık ve özlenen duygulardı bunlar. Ne yazık ki maça bir saat kala dâhi, Volkan Demirel Arda Turan konuşuyordu herkes. İsterdim Hakan Çalhanoğlu neden ısrarla kanatta oynatılıyor diye tartışsın herkes.

Maça gelmeden, öncesinde Milli maç heyecanı yaşamamış şehirlerde maç yapılmasını takdir ediyorum. Lakin resmi müsabakalar başlayınca Eskişehir tercih edilmeli. O şehrin her fırsatta hakkını veririm. Gerçekten kazanma atmosferini yaratıyorlar.

İlk dakikalar rakibi kendi yarı sahamızda kabul ederek başladık. Bizlere yabancı olmayan Visca ile tehlikeli geldiler. Sürekli onunla hareketlendiler. İyi ki kötü günündeydi. Enes Ünal uzun zamandır beklentilerimiz olan bir ''yıldız adayı''. Rotasyon dahilinde başladı maça. Nitekim fazla konsantre olmadığı belli oluyordu. Çok net fırsatı kolayca harcadı. Biraz takım oyununa da adapte olması gerek. Golcüsün, pas vermeyeceksin gibi bir kural yok!

Tam bir dostluk maçı. İkili mücadelelerde birbirini incitmemeye çalıştı iki takım oyuncuları. Aman sakatlık olmasın düşüncesi vardı belki. Takımımızın en iyileri Sinan Bolat ve Ömer Bayram'dı. Sinan çok net fırsatların gol olmasına müsaade etmedi. Karşılıklı uzaktan şutlar da oldu. Hakan çok denedi. Sanki kendini ispat etme derdindeydi. O da tıpkı Enes gibi daha uygun bölgelere pas çıkaracağına uzaktan gol denedi. Cengiz'in gayreti de diğer tanıdık Sehic'e takıldı.

İlk yarı rakibin atakları daha net olsa da ikinci yarının başından itibaren oyunu rakip yarı sahaya yıkmamız olumlu gelişme. Olumsuz durum, bire bir mücadeleye girmememiz. Sürekli paslar ile araya oynamaya çalıştık ve bu başarısız olmasına rağmen devam etti millilerimiz. Halbuki bire birde etkili oyunculara sahibiz. Plansız gelişigüzel atakları kolay savuşturdular. Hadi Enes'i anladık, o kadar üst düzey maça çıkmış Hakan Çalhanoğlu, Cengiz'den gelen ortaya plase yapmak yerine ayağının üstü ile vurmamalı! Cenk Tosun da müsait pozisyonda alıştığımız vuruşlardan birini yapamadı. Genel olarak bitiricilik problemi vardı takımımızda.

Sergilediğimiz performans geçer not alır. Hücum varyasyonları üzerinde durulmalı. Bosna Hersek boş takım değil. İkinci yarıda bunalttık onları. Son saniyelerde bir kardeşlik yapıyorlardı az kalsın ama Begovic müsaade etmedi. Pazar günü Uluslar ligi maçına bu kadro ile çıkmayacağız tabii ki. Umarım en az bu maçtaki oyun sahaya yansır ve pozisyonları gol yapma sıkıntısı yaşamayız.

Bu takımın en büyük artısı, kadroda saha dışı veya içi etkenleri baz alınarak, taraftarların tepki göstereceği isimlerin olmaması. En başta iki oyuncudan bahsettim mesela. Büyük bir topluluktan tepki alan karakterler. Gel gelelim burada sadece işlerini yapmaya çalışan bir grup var. Yine de sezon performansı dahilinde olması veya olmaması gerekenleri iyi ayarlamak gerek! Lucescu'nun tam güven kazanacağını hiç sanmıyorum. O yüzden halkın nötr kalacağı seçimler ve sonuçlar almalı. Çünkü kaybedince saçma sapan bahaneler üreterek, tabiri caizse hepimizin asabını bozuyor...

Hiç yorum yok