PSİKOLOJİK TERAPİ ŞART! (AKHİSARSPOR GALATASARAY)


İki takım da hafta içi Avrupa maçına çıktı. Galatasaray moralli Akhisarspor ne yazık ki mağlup oldu sahasında. Ayrıca Akhisarspor'dan iki gün sonra oynadığı için, nispeten daha diri çıktı sarı kırmızılılar. Yalnız Galatasaraylı oyuncular moral işini biraz abartmış hatta ciddiyet durumunu bile kaybetmiş görünüyordu...

Oyunun ilk dakikalarında tempo beklemek doğru olmaz. Galatasaray topa sahip olarak başladı ama çok yavaş oynayarak. Sanırım Galatasaray takımının deplasman ürkekliğini, gecene kadar tüm takımlar kullanacak. Topu karşıya bırakıyor ev sahibi ve topu kazandığı anda uzun vurup sıkı prese başlıyorlar. Bu durumda her zaman panikliyor sarı kırmızılı takım. Son yıllarda bu örnekte bir grup görmedim. Geçtiğimiz sezonun başından beri böyle!

Karşılıklı pozisyonlar oldu ama Akhisarspor'un yakaladıkları daha tehlikeliydi. Güray'ın estetik vuruşu Muslera'ya takıldı. Ardından en başta enteresan gelen bir karara şahit olduk. Akhisarspor golü buldu hem de genç Ozan'ın ters vuruşu ile ve ofsayt kararı çıktı. Meğer ki önceki pozisyonda uzun top kullanıldığı anda ofsayt vardı ve yayıncı kuruluş bunu geç verdi. Doğru kararı beş dakika sonra gördük. Demek ki emin olmadan tepki vermemek gerekiyor.

Galatasaraylı oyuncuların bir çoğunda aşırı derecede durgunluk vardı. İlk yarının sonlarına  doğru pozisyon üretmekte de zorlandılar. Buna rağmen yan top esnasında piyango gibi bir penaltı kazandı Galatasaray ve Rodrigues berbat bir vuruş yaptı. Bu sıkışık maçta büyük fırsatı tepti takımı adına. Tamamen ciddiyetsizlik!

İkinci yarıya Sinan'ı beklemiyordum açıkçası. Fatih Terim uyarılarını yapmıştır ama ilk yarıdan hiçbir farkı yoktu. Sadece o değil tüm takımda tutukluk sürüyordu. Akıllı oynayan Akhisarspor illa ki karşısındaki ruhsuz performansa cevap verecekti. Nitekim Manu fazla beklemedi ve ilk darbeyi indirdi. Fernando'nun çıkması hataydı. Sonrasında iyice koptu Galatasaray. Hakemlik mevzular oldu. Mesela Mustafa Yumlu'ya direkt kırmızı çıkmalıydı. Muslera'nın penaltı pozisyonu tartışılır. Manu'nun gelişi tehlikeli. Ne olursa olsun Akhisarspor'un galibiyetini etkilemez! Galatasaraylı kimse bu ruhsuz futbol sonrası hiçbir şikayette bulunamaz.

Muslera'nın yediği üçüncü gol maçın özeti aslında. Akhisarspor en son yine Galatasaray'ı yenmişti. Bu sefer bayağı ağır mağlubiyet yaşattılar. Şu özveri keşke Krasnodar maçına da yansısaydı. Güzel bir galibiyet ile başlardık Avrupa'ya emin olun.

Galatasaray teknik heyetinin, acilen bu oyuncu grubu için işinde uzman psikologlar ile anlaşıp oyunculara terapi yapması gerek! Şaka falan yapmıyorum! Bu durum teknik taktik ile düzelmez. Kendi sahasında üst düzey şampiyonlar ligi maçında bile göz alıcı bir performans gösteren takımın, birkaç gün sonra ciddiyetsiz, ruhsuz, silik ve ezilerek iki deplasman üst üste mağlup olması hiç normal değil! Hani mücadele edersin, örnek vermek gerekirse Trabzonspor'un Alanyaspor'a mağlup olması gibi, biraz normal karşılarsın. Bu adamlar farkla kaybediyor. Deplasman sendromu beni şampiyonlar ligi öncesi ciddi endişeye sevk etti. Bu sene geçer diye düşünüyordum ama aynı kaldığı yerden devam...

Hiç yorum yok