MAİCON BÖYLE İSTEDİ (GALATASARAY ERZURUMSPOR)


Hafta içi Dadaşları buraya kadar getiren Mehmet Altıparmak ile yollarını ayırdılar. Sadece 6 maçmış kredisi! Küme düşürmedi ya başarı cezasız kalmadı! Galatasaray'da Fatih Terim net bir mesaj verdi, kimsenin yeri garanti değil! Fernando bile kesik yediyse, kimse forma benim diyemez! Rotasyon olduğunu düşünmüyorum. Akhisarspor maçında çok kaçak dövüşmüştü.

Galatasaray ilk yirmi dakikada üç farklı öne geçebilirdi. İlk dakikalarda Maicon'un direkten dışarı giden topu var. Serbest vuruş kazanılmadan önce içeride mi dışarıda mı tartışılır. VAR başvurusu yapılmadı. Sonrasında üst üste beceriksizlik ve bencillik, biraz da konsantre sorunu vardı. Konuk takımın büyük hatalarını bile basitçe harcadılar.

Bu ataklardan birinde Emre Akbaba kendi kendini sakatladı resmen. Müsait olmayan pozisyonda şut deneyerek rakibine müdahale etti. Girdi beş dakika denedi kendini, sürekli sekti ve çıktı. İnşallah kötü bir durum yoktur.

Ev sahibinde geçtiğimiz haftanın üzerine bir reaksiyon bekliyordum fakat bunu göremedim. Biz üç yedik hadi kendimizi affettirecek bir oyun oynayalım isteği yansımadı sahaya. Karşısında da karşılık verebilen rakip yok ayrıca. Emre yerine daha efektif Onyekuru olmaz mıydı diye sorabiliriz. Çünkü Fernando Emre'nin yerine girince ofansı daha da zayıflattı.  Alper Ulusoy sarı kırmızılı taraftarları çok sinirlendirdi yalnız. Kesinlikle haklılar! Ceza sahasında gözünün önünde Rodrigues formasından çekildi, devam dedi, VAR'a bak dediler yine devam dedi... Bu uygulama başladığından beri, hakemlerin en hatalı karar verdiği takım kesinlikle Galatasaray.

Ölü toprağı vardı üzerlerinde sanki. Skora isyan eder bir hale hiç bürünmediler. Erzurumspor takımı savunmada bekledi doğal olarak. Ara sıra geride emniyeti bırakmadan hücum bölgesine hareketlendiler. Genele bakarsak duran toplardan tehlike yaratmaya çalıştılar sadece. Gel gelelim bu şekilde Galatasaray buldu golü. Bu kadar sıkışık bir maçta Maicon çok değerli bir gol attı.

Kalan bölümde işler değişti. Erzurumspor topa sahip oldu ve tribünlerin ıslık sesi dinmedi. Sarı kırmızılı oyuncular topu tutamadı çünkü! Bu maçta Galatasaray'ın en iyi oyuncuları Serdar ve Maicon ise bugün takım sorunlu demektir! Hele Maicon attığı golden ziyade, savunmada beraberlik golünü de önledi diyebilirim. Bu maçın tayinini Alper Ulusoy yerine Maicon yaptı!

Karşılaşma özelinde aklımda en çok Rodrigues kaldı. Çok ciddi uyarılar yapılmalı! Akhisarspor müsabakasında mağlubiyete zemin hazırlayan kendisi, bu maçta da o kadar çok bencilce ve ''oldum'' havalarındaydı ki kendini kaybetmek üzere. İnşallah ipin ucunu kaçırmazlar yoksa büyük bir hayal kırıklığı yaşanır! Geçtiğimiz sezondan bugüne, Galatasaray'ı ilk defa iç sahada bu kadar kötü gördüm. İnşallah Porto maçında bu kötü durumu unutturan bir mücadele seyrederiz ve hayırlısıyla puan ve puanlar ile döneriz.

Hiç yorum yok