KÖTÜ COCULAR (FENERBAHÇE KAYSERİSPOR)



Hepsi dahil olmamakla birlikte takımın büyük bölümü değişti. Demirbaşlar Volkan Demirel, Mehmet Topal ve Alper gibi isimler kızağa çekildi. Cocu ilginç bir tercih yaptı yalnız. Ayağının tozuyla aslen stoper olan Diego Reyes’i orta alanda kullandı.



Kıran kırana geçti ilk dakikalar. Seyircisini arkasına alan sarı lacivertliler erken gol bulma adına girişimlerini sıklaştırdı. Yalnız mücadele sert olduğundan bir hayli duran anlar yaşadık. Hakeme itirazlar da buna eklendi. İstekli başlayan Fenerbahçe savunma ve kalecinin basit hatasını iyi değerlendirdi. Ayew bırakın ilk gol girişimini, geldiğinden beri ilk olumlu hareketini yaptı desek yalan olmaz. Ayrıca Kayserispor da ligdeki ilk golünü kalesinde görmüş oldu. Destek gören Hasan Ali’nin asisti de hanesine artı. Slimani hücumda hareketli fakat iş bitirme konusunda henüz bekleneni veremedi.



Golden sonra Fenerbahçe’ye bir şeyler oldu. Hücum çabası sonrası, geride müthiş boşluklar ve şanslar vaat ettiler konuk takıma. Umut Bulut önce mutlak gol şansını değerlendiremedi. Ardından Deniz ve Chery kaleyi yokladılar. Harun çok başarılıydı. Kayserispor’da Bilal ve Mensah müthişti. Topla driblingleri göze hoş gelen olumlu hareketlerdi. Takım arkadaşları onlara uyamadılar. Cocu’nun orta alanda hatalı tercihler yaptığını gözler önüne serdiler. İlk yarının sonlarına doğru Fenerbahçe düştü ve ürkek oynadı. Kayserispor’un ilk yarıdaki en kötü ismi Deniz’di şüphesiz. Topları olumsuz kullandı, şutları farklı dışarı gitti. Valbuena da aynı şekilde. Kulakların çınlasın Aykut hoca. Sen haklıydın galiba. Hücumda bir doğru iş yapıyorsa üç yanlış yapıyor! Buna tahammül etmek takımın zararına…



Kayserispor ilk yarıda çağırdığı golü ikinci yarıda buldu. Cocu bu orta saha ile ikinci yarıya nasıl başladı, tercihinden daha ilginç gerçekten. Çok geçmeden içeri yapılan orta kimseye değmeden ağlara gitti. Karşılıklı hatalarla goller izledik. Slimani çabasının karşılığını aldı öne geçirdi önce. Sonra kâbus dolu dakikalar başladı. Önce Skrtel kendi kalesini buldu, ardından Harun ilk maçında çok hatalı bir gol yedi. Bilal, Chery ve Mensah üçlüsünün şovunu izlediler adeta. Reaksiyon veremedi ev sahibi.



Şamil’in kırmızı kartına gelince, ortada pozisyon. Şamil basıyor ama Eljif de topun etrafında yuvarlanıp duruyordu. Nötr kaldım bu karta. Fenerbahçe tarihinde ilk dört hafta üç mağlubiyet almış mı bilmiyorum. Bu şoku nasıl atlatacaklar onu da tahmin edemiyorum. Cocu maçın başından sonuna hatalı ve mağlubiyetin baş sorumlusu. Yalnız bu maçı şöyle yorumlarsak daha doğru; Kayserispor kazandı! Fenerbahçe kaybetti diye tarif etmek doğru değil! O zaman sarı kırmızılıların hakkını yemiş oluruz. Yaklaşık on dakika eksik oynamalarına rağmen skoru korumayı bildiler. Önümüzdeki yaz transfer döneminde Kayserispor’un kapısını çok çalacaklar!

Hiç yorum yok