CESARETİN ÖDÜLÜ (GALATASARAY KASIMPAŞA)


Kasımpaşa takımının paylaştığı gibi Beyoğlu derbisi bu. Ayrıca, Galatasaray'ı mabedinde en son mağlup eden takım. Bunun üzerine şampiyonlar ligi maçı öncesi Fatih Terim büyük bir rotasyon yaptı. Onyekuru iki gün önce döndü, onu zaten beklemiyordum. Sinan'a aşırı şans verildi yalnız. Alanyaspor maçı dahil, kendini gösteremediği aşikar. Muğdat veya Feghouli tercihi beklerdim. Bu maç fena değildi onu belirteyim. Yalnız bugün Türk futbolu adına dualarımız Ozan Kabak içindi.

Maçın başına baktığımızda Kasımpaşa'nın acelesi yoktu doğal olarak. Lakin maçın ilerleyen dakikalarına geldiğimizde, konuk takımın rakip yarı alanda daha çok oynadığını ve ceza sahasına daha çok top gönderdiğini gördük.

Ev sahibi rakip yarı sahada çok üretken olamadı ilk yarı boyunca. Daha çok sol kenarı kullanmaya çalıştılar ama Sinan'ın içeri girip dışarı vurduğu pozisyon dışında kaleyi tedirgin etmediler. Galatasaray bugün savunmada iyiydi. Muslera iki tane yan top hatası yapmasına rağmen ilk yarı gol yememesi büyük şans. Eren hava toplarında çok çaba gösteriyor fakat gol yollarında iyi servis alamadığı için kötü görünüyor. Ozan'ı bol bol alkışladık. İlk yarının sonunda Trezeguet ile girdiği ikili mücadele müthiş bir andı. Tribunler ayağa kalktı!

Ozan ikinci yarının başlarında da Diagne'ye mutlak pozisyonda gol şansı vermedi hem de iki kere! Serdar'ın hedef şaşırdığı anda da Muslera kritik bir refleks yaptı. Maçın kırılma anı neydi peki? Söyleyeyim; Emre Akbaba'ya yapılan faul sonrası ortamın gerilmesi! Tasvip etmiyorum yanlış anlamayın. Bu anla beraber tribünler de oyuncular da hırslandı. Sanki bunu bekliyorlardı. Hemen o faul gol oldu. Eren ceza sahasında ilk defa kaleye yüzü dönük topu aldı ve kaleyi bulan ilk şut gol oldu. Yağmur ile beraber Rodrigues kaldığı yerden devam etti. İkinci golü jeneriklik. Geçtiğimiz sezon bu sefer deplasmanda, hemen hemen aynı golü atmıştı Kasımpaşa'ya. Bir anda kopardılar maçı, tıpkı Alanyaspor maçında olduğu gibi. Muslera ikinci yarı üzerine düşeni fazlasıyla yaptı diyebilirim. Fatih Terim yine cesur davrandı ve yine cesaretinin ödülünü aldı. Bunlara alıştık. Şampiyonlar Ligi'nde şans yanlarında olsun.

Ne yazık ki yine VAR sistemine başvurulmasına rağmen, hakemi aldatmaya yönelik harekete penaltı çaldılar. Üzerine, Onyekuru'nun golünü izleyip iptal ettiler! Tekrarını seyrettiğimizde, ofsayt çizgisi çekilmiş ve Onyekuru topun gerisinde görünüyordu! Şimdi bunlara nasıl yorum yapılır ki? Art niyet VAR, ar yok! Şeref? Neyse... VAR sistemi başladığından beri, Galatasaray aleyhine çok hata oldu. Bu maç berabere bitse ortalık yangın yeriydi şimdi. Böyle olmaz. Birileri çıkıp konuşmalı! Art niyetli kararlar illa can yakınca mı konuşulacak? Daha en baştan kirlettiler sistemi...

Galatasaray hafta içi öncesi müthiş moral depoladı. Rakibimiz Lokomotif Moskova kendi sahasında Dinamo Moskova ile berabere kaldı. Şimdi onların basınında, süper ligde dört maçta da galip gelen Kasımpaşa'yı dört golle geçtiler ve liderliğe yükseldiler diye haber yapılacak. Güzel de bir gözdağı verildi. Ben bu maçı sadece Ozan hata yapmasın iyi oynasın gözüyle seyrettim. Teşekkürler Fatih Terim. Aferin Ozan Kabak. Maşallah! En kötü maçın böyle olsun.

Hiç yorum yok