Ahmet Ergüç Yazdı: FOBİ YOK OYUN SORUNU VAR


Galatasaray’ın deplasmanlarda zorlandığı geçtiğimiz sezondan beri ifade ediliyor ancak bu sezonki Galatasaray’ın 3 lig bir de Lokomotiv maçını sayarsak iç sahada oynadığı maçlarda da oyun kalitesi yeterli değil.
Eren maça 11 başlamadı. Onyekuru'nun merkezde oynayacağı transfer sezonu kapandıktan sonra beklenen bir durumdu ve bu maçta gerçekleşti. Galatasaray’ın maçtaki sorunu oynayan isimler değil oynamaya çalıştığı oyun yapısıydı. Galatasaray oyun boyunu bir türlü kısaltamıyor. Defans ikilisi ile ileri uç arasındaki mesafe bir hayli fazla hal böyle olunca da Akhisar oynayacak geniş alanlar bulmuş oldu.
Aynı durum iç sahadaki Göztepe maçında da yaşanmış , Göztepe iyi kontra ataklar yakalamış ama değerlendirememişti. Alanya maçının ilk yarısında da üretme problemi yaşandı. Lokomotiv maçında ilk 20 dakika Şampiyonlar Ligi coşkusu vardı ama ardından Lokomotiv oyunu ele aldı.
Galatasaray ilk golü bulamadığı sürece kazanması çok zor. Dün akşam da öne geçecek fırsatları buldu hatta penaltı kaçtı ancak penaltıyı kaçıran pozisyonları değerlendiremeyen oyunculara kızmak gerçek sorunu görmezden gelmek anlamına gelir. Galatasaray’ın oyununda sorun var. Bu durumun en farkında olan kişi kuşkusuzdur Fatih Terim. Hoca hala arayış içinde ki yapılmayan transferlerden sonra bu durum çok normal.
Galatasaray oyun sorunu halletmezse iç saha serisinin de bitmesi yakındır.
Ahmet Ergüç

Hiç yorum yok