YENİLSEN BİLE (BEŞİKTAŞ ANTALYASPOR)



Sosyal medya futbolda bir hayli önemli yere sahip artık. Tolga Zengin Utku’nun fotoğrafını paylaşıp size güveniyorum notunu düşünce, herkes genç eldivenin başlayacağını tahmin etti. Kimse şanssız bir başlangıç yapacağını tahmin edemedi yalnız.



Antalyaspor beklenmedik bir reaksiyon verdi. İlk gol için hiç kural mural diye sızlanmasınlar! Net ofsayt! Yeni kural falan diyorlar ben kabul etmiyorum! Ne güzel; hücum oyuncusu pası atsın, top rakibinden seksin, üç metre ilerideki oyuncu golü atsın, olmaz böyle kural! Varsa değiştirsinler. İkinci gol şans eseri doğdu. Tabii ki konuk ekibin Vodafone Park atmosferinde geride beklemeden hücuma gitmesi cesurca bir işti. Onun mükafatını aldılar.



Baktığımızda Beşiktaş çok baskın ve isteyen vaziyetteydi. Ceza sahası çevresinde ve daha çok kanat bölgelerinden gelip gol aradılar. Boffin’in ikramı oldu olmasına da Beşiktaş savunmasında yaşanan konsantrasyon eksikliği kaybolmadı. Hal böyle olunca üçüncü golü de buldu Antalyaspor. Bana göre Şenol Güneş bir gol de kendi kalesine attı. Oğuzhan aşırı derecede sahada sırıtırken, Tolgay’ı oyundan alması çok tuhaf ve yanlıştı. Nitekim Oğuzhan’ın tribünlerden gördüğü tepkiyi ben Şenol Güneş’e yazarım!



Çok keyifli bir maç izledik. İkinci yarı tamamen siyah beyazlıların üstünlüğünde geçti. Keyfi veren Beşiktaş’ın geri dönmeye çabalamasıydı. Eğer Beşiktaş önde olsaydı, o kadar heyecanlı maç izleyemezdik. Bu maçın kahramanı Boffin’di! Yediği hatalı golden sonra onca top kurtarması da ilginç bir anı oldu kendisine. Son olarak da direk emeklerine yardım etti. Diego’nun çabası da özeldi. Gol önleme çabaları takım halinde takdir edilir. Olmayınca olmuyor musibeti Beşiktaş’ı buldu. İkinci yarı Antalyaspor’un tek derdi topu uzaklaştırmaya çalışmak, gol yememekti. Başka bir harekete kafaları çalışmadı adeta. Çünkü Beşiktaş resmen abluka altına aldı kaleyi.



Yenilsen bile helal olsun derler ya Beşiktaş takımı bu maçtaki çabası sonrası bu cümleyi hak ediyor. Gerçekten her şeyi yaptılar. Orta, şut, ara pası gol için yapılması gereken tüm denemeleri gerçekleştirdiler. Bir gün burada mağlubiyet alacaktı Beşiktaş, Antalyaspor’a kısmet oldu. Beşiktaş için şu eksik bu eksik diyemem bu maç için. Belki takım savunmasındaki aksaklıkları söyleyebiliriz. Skor taraftarlığı yapmayın! Beşiktaş bu maçı şanssızlığı yüzünden kaybetmiştir. İnanın 6-3 bile bitebilirdi! İki takıma da teşekkür ediyorum böyle heyecanlı maç seyrettirdikleri için.

Hiç yorum yok