SİSTEM FARKI (BAŞAKŞEHİR TRABZONSPOR)



Hafta içi Burnley karşısında takım halindeki görüntüsü hoştu Başakşehir’in. Lakin 37 yaşına gelmiş Emre Belözoğlu’nu ekonomik kullanmak zorunda kalıyor Abdullah Avcı. Adebayor’un yokluğunu da fazlasıyla hissettiler ve ev sahibi avantajını kullanamadı temsilcimiz. Tek eksik goldü. Trabzonspor da hemen hemen aynı sıkıntı içerisinde. Burak Yılmaz’ın eksikliği var ama Rodallega yaz kampında ümit verdi. Cagliari maçı gol yolları bakımından sıkıntılıydı mesela.



Başakşehir aynı düzende ayağa pas oynayarak kaleye sokulmaya çalıştı. Rakip yarı alanın her yerini parselleyen Adebayor başta olmayınca tehlike yaratma şansları azaldı tabi. Trabzonspor cepheden gelmeye çalışırken, ev sahibi kanatlardan, özellikle Visca ile tehlike yaratmaya çalıştı. Karşısında İbanez var… İlk yarım saat karşılıklı birer gole yakın an yaşadık. Sonrasında üst üste aynı şekilde kaçan fırsatlara şahit olduk. Pozisyon bakımından zengin, son vuruş şansı ve becerisi eksikti. Böyle bir maçta köşe vuruşundan gol geldiğine şaşırmadım doğrusu.



Trabzonspor takımı zaman zaman kopmalar yaşıyor. Bakıyorsun hücum bölgesinde bir çoğalma var. Orada bir top kaybı ya da hatalı pas gelince duruluyor, küsüyorlar sanki. Direnç daima yukarıda olmalı! Takım oyununu oturtmaları gerek. Yeni transferler ve Burak takıma dahil olunca, tatmin eden bir Trabzonspor izleyebiliriz. Çünkü üç tane ofansif orta saha ile sahadaydılar bugün. Orijinal kanat oyuncuları ile sahada değillerdi ve Ünal hocanın çok alternatifi yoktu kulübede. Abdulkadir Ömür kanat forvet desem de karşı çıkanlar oldu. Fiziği o mevkiye uygun. Oyuna ilk müdahale de adaşı Abdulkadir Parmak oldu. Hazırlık maçlarında fazlaca heyecan vermişti.



Trabzonspor acilen Sosa konusunda bir aksiyon almalı! Bu kadar faydasız ve aynı anlamda verimsiz bir oyuncuya sabretmemeli, bugün olacak diye beklememeli! Hücum bölgesine orta alan oyuncuları hiç katkı vermiyor. Takım savunması da aynı şekilde. Bir maçta iki kafa golü bu seviye için ciddi sıkıntı. Sezon başında demiştik, hemen yangın yapmayın diye. İlk haftadan onu bunu göndermeyin. Asıp kesmeyin. Yapıcı eleştiri yapmayı öğrenin. Karşıda sistemi kaç yıldır oturmuş bir takım var, Trabzonspor kadrosu ve teknik heyeti her sene değişiyor. Mağlubiyet şaşırtıcı değil.



Bugün bir kez daha gördük ki Başakşehir ligin takım oyununu en iyi sergileyen ekip. Oyundan giren çıkanı aratmıyor. Herkes ne yaptığını biliyor ve zaman zaman Visca haricinde bireysel oynayan yok. Zaten Visca’nın görevi, özelliği o. Bağlayamazsın! Anlaşılan yine şampiyonluk yarışında olacaklar. Baştan sonra hak ettikleri bir galibiyet aldılar.

Hiç yorum yok