KAYBOLAN KALİTE (BEŞİKTAŞ LASK LİNZ)


Bu sefer rakibimiz Torshavn gibi amatör seviye değil ama dengimize yakın bile olmayan bir Avusturya takımı. LASK Linz karşısına bizim ligimizin şampiyonluğa oynayan takımları, kadroda fazla yer alamayan oyuncular ile çıksa bile sahada üstün görünmesi gerekirken, özellikle ilk yarı defalarca beraberlik bir yana, geriye düşecek fırsatlar verdi rakibe.

Dikkat edin az buz yarattığımız tehlikeler hep yan toplardan. Rakip bizim yapmamız gerekenleri sahaya yansıtarak kalemizde tehlikeler yaratıyor! Şaşırdım açıkçası. Bayağı cesur ikili mücadelelere, pas alışverişine giriştiler. Babel'in golünden önce açık oynadıklarını, gol atabileceğimizi düşündüm, dakika geçmeden gol geldi. Lakin Linz takımı buraya kendi futbolunu oynamaya gelmiş, Beşiktaş'ı durdurmaya değil. Ne olursa olsun, kalitemizi her dakika onlardan üstün tutmak zorundaydık. Yapmamız gerekenlerin çoğunu Avusturya temsilcisi gerçekleştirdi.

Futbol böyle olunca taraftar da maça dahil olamadı. İkinci yarının başından itibaren değişim beklentim olumsuz sonuçlandı. Normalde rakibi kendi sahasına kapatmamız gerekirken, onlar çok adamla pres yapıp hataya zorladılar ve toplar kazandılar. Paslarla kalemize sokulup gol şansı yarattılar. Bizim en çok denediğimiz durum uzun top! Hiç yakışmıyor zaten ve neredeyse hepsi isabetsiz. Yan toptan golü yemeseler onu da bulamayacaktık demek ki...

Şenol Güneş 1-0 skora razı değildi. Buna göre hamlelerini yaptı. Yaptı da takım reaksiyon veremedi. Üzerine bir de golü görüyorduk kalemizde ki Tolga ilk yarıdaki pas hatasını fazlasıyla affettirdi. Kötü futbolumuzdan ziyade, ilk yarının sonunda Tolgay'ın vuruşunun direkten dönmesi de üzücüydü. Kendisine yapılan faul sonrası hakem avantaja bıraksa ikinci golü yazabilirdik ama bunun arkasına sığınmak doğru olmaz. Onları deplasmanda da yenebiliriz ama bu futbol ile elenebiliriz de! Yeni sezon öncesi iyi sinyaller vermedi Beşiktaş.

Hiç yorum yok