HAK EDEN KAZANDI (AKHİSARSPOR GALATASARAY)


Akhisarspor müthiş bir başarı yakaladı. Çokta yakıştı. Daha çok hak etti çünkü rakibinden çok derli toplu ve daha çok isteyen taraftı. Lakin Galatasaray'ı kötü yakaladıkları için aldılar bu kupayı. Sakın buna aldanıp sezona yelken açılmasın. Fizik olarak çok düştüler maç içerisinde. Akhisarspor iyi olsaydı en az iki fark ile maçı uzatmaya bile götürmeden güle oynaya kupayı götürürdü ki kötü olmalarına rağmen, Lopes'in karşı karşıya pozisyonu değerlendirememesi sonrası, altın kural atamayana atarlar girdi devreye. Nasıl şampiyonlar ligi için Galatasaray'ı uyarıyorsak, Akhisarspor da aynı şekilde. İnşallah grup maçları başlayana kadar belli başlı bir seviyeye gelebilir temsilcilerimiz.

Sosyal medyadaki yorumları okudum. Üzgün, kırgın ve bir nebze kızgın Galatasaraylılar. Burada kupa kaybedilmesi, penaltı kaçması olmamalı mesele. Vahim durum sahaya yansı(ma)yan futbol! 

PSV, Valencia ve AEK maçları sonrası bu takım şampiyonlar ligi seviyesinde değil dedik, Twitter hesabımda birkaç kişi, bu takım şampiyon kadroya sahip, ne bu karamsarlık deyip durdular. Dün maç sonu Fatih hocanın sözlerini duydunuz sanırım... Bırakın şampiyonlar ligini, ligde bile büyük sıkıntı yaşanir!

Evet kağıt üzerinde çok kaliteli bir takım. Ne yazık ki çoğu zaman bu sadece kağıt üzerinde kalıyor. Galatasaray ruhunu, büyüklüğünü kavrayamamış oyuncular var! Belhanda mesela. İyi halini her zaman savunduk ama kötü hali katlanılacak gibi değil. Feghouli biraz kıpırdadı ama onun uçması lazım! Bu hâl dişimizin kovuğuna yetmez! Maicon ilk yarı kötü, ikinci yarı maçı uzatmaya götüren müdahaleleri yaptı. 

İnanın ben artık stoperlere kızmıyorum. Arkadaş her atak girişiminde orta saha yol geçen hanı, böyle olur mu? Donk ve Fernando atakları kesemiyor farkında mısınız? Bu ikili defansif özellikleri ile biliniyor. Hücumda zaaf yaşamaları normal ama takım savunmasına veremedikleri katkı ciddi sıkıntı...

Acil şekilde bir stoper iki tane orta saha lazım! Donk ve Belhanda'ya güvenerek yola çıkmak bana mantıklı gelmiyor. Ndiaye ve Emre Akbaba bu takıma ilaç olur. Şartlar zor ama onlar veya benzeri oyuncular alınmazsa, sezon içerisinde şartlar ne hale gelir tahmin bile edemiyorum.

Gelelim Gomis'in durumuna. Penaltı kaçırıyordu zaten sorun bu değil. İnsanların rahatsız olduğu durum, Gomis'in sahada yürümesi! Kötü gününde olabilirsin, şanssız olabilirsin ama kötü koşamaz kötü mücadele edemezsin! Selçuk girdikten sonra kaç tane karşı karşıya kalabileceği pas attı, ayağını bile kaldırmaktan acizdi bazı pozisyonlarda...

Bakın iyi niyetlerinden şüphem yok. Lakin şampiyon olunan günden bu güne kadar, seçilen yönetim maalesef şubeleri yönetemiyor! Yönetememenin ilk kaybını yaşadılar zaten. İki ayı aşkın süredir Gomis zam istiyor, Gomis rest çekti, menajeri vs... Ne yaptı yönetim? Sus pus! Ne bir açıklama ne bir yalanlama. Vallahi kusura bakmayın bu psikolojide bırakın Gomis'i Cristiano Ronaldo bile kaçırır penaltıyı. Tabii ki kötü mali tablo karşınızda onlara lafım yok. Gel gelelim bariz durumlarda bile gösterdikleri zaaf kabul edilemez. Fatih hoca da bir yere kadar! O mu veriyor hatalı pası? O mu dağlara taşlara vuruyor topu? O mu üçe karşı altı kişi savunmada golü yediriyor? Bütün yaz Fatih Terim hocam deyince olmuyor iş sayın yöneticiler... 

Ankaragücü maçı bundan farklı olmaz şimdiden sarı kırmızılı taraftarlar buna kendini hazırlasın. Önümüzdeki dört gün ne kadar değişim olur orasını bilmem. Taraftarlar bir sene kanser oldu deplasman olayı yüzünden. Bir sezon daha çekemez. Bu oyuncu grubunun sadece kendi taraftarı önünde iyi futbol oynama lüksü yok! Yine iş önce Allah'a sonra Fatih hocaya kalmış gibi duruyor. 

Son olarak VAR olayı canımı çok sıktı. Maçtan önce inşallah bu sisteme laf getirmez demiştim ama VAR'a başvurmaya gerek olmayan bir pozisyonda bile yanlış kararı verecek kabiliyeti varmış Cüneyt Çakır'ın. Demek ki bu ülkeye en yüksek teknolojiyi bile getirsek, düzelmeyecekmiş bizim hakemlerimiz. Futbol konuşmamızı istemiyorlar! Tam 2,5 ay önce Konya'da oynanacağı belliyken, maç günü sahanın durumu içler acısı. Yıldırım Demirören gayet memnundu. Bakın nasıl yönetemiyorum pozu verdi. Vah benim futbolum vah...

Hiç yorum yok