Ahmet Ergüç yazdı: EKSİKLİKLER GÖRÜLDÜ; 3 PUAN ALINDI



Süper kupa maçından sonra Fatih hoca  kendimden bekleneni yaptı ve kupada oynanan kötü oyunun sorumlularını ilk 11'e almadı. Orta sahadaki Fernando - Donk ikilisi hücum adına Galatasaray'a vaat ettiği şeyler çok kısıtlı. Galatasaray ligde zirveye oynamak, şampiyonlar ligi'inde de hatrı sayılır bir sonuç almak istiyorsa Fernando'nun yanına iyi bir orta saha almalı. 2011-2012 Selçuk İnan performansı verecek bir orta saha şart. 

Ankaragücü'nün orta saha merkezinde ise Faty ve Arif vardı. Ancak bu ikili Galatasaray orta sahasına sıkıntı yaratacak kadar kaliteli değildi. Ankaragücü tamamen Galatasaray'ı arkada eksik yakalamak üzerine hücumlar planladı. Erdem ve Bifouma kanadından oynamaya çalıştılar ancak Nagatomo savunmada oldukça başarılıydı. 

Eren, Onyekuru, Sinan ve Rodrigues ilk kez bir arada oynadı. Merkezden yeteri kadar  pas alamama durumu bu dörtlünün uyumsuzluğu ile birleşince Galatasaray üretemedi. 
Duran toptan gelen gol Galatasaray'ın önde daha coşkulu olmasını sağladı. Özellikle Onyekuru kazanılan topları dribbling'leriyle iyi kullandı.

Kadro derinliği olarak kısıtlı, yıldız isimleri formsuz olan Galatasaray, Ankara deplasmanında açılışı 3 puanla yaparak ileriye umutlu bakmış oldu. Şampiyonlar Lig'i düşünülürse Galatasaray hem 3 kulvarda sıkıntı yaşamamak hem de kadro derinliğini sağlamak adına transferler yapmalı. 

Ahmet Ergüç

Hiç yorum yok