2. VİTESTE (B36 TORSHAVN BEŞİKTAŞ)


Daha önce enteresan stadyum atmosferleri görmüştük ama ilk defa stadyumun etrafında hayvanların otlandığı bir yer görüyorum. Tribün düzenleri de tuhaf. Bunları anlatmamın nedeni, oyuncuların konsantre olma durumlarını etkileyebileceği ihtimali. Sonuçta bizim takımlarımız daha ciddi ortamlarda maç oynamaya alışık. Bu görüntüler nereye geldik biz düşüncesi yaratabilirdi.

Liginde 15 hafta geride kalmış ve bundan önce 3 tur geçmiş Faore adaları temsilcisi. Kalite farkı tartışılmaz. Lakin günümüz futbolun geldiği noktayı unutmamak gerek. Unuttuğumuz zamanlarda, Avrupa maçlarında ne facialar yaşadığımızı hatırlatırım. Çıkıp kaliteni ortaya koymazsan, rakibe tarihi galibiyet kazandırırsın.

Nitekim temsilcimiz bunun farkındaydı ve ilk dakikadan itibaren golü düşündük. Geçtiğimiz sezon siyah beyazlı taraftarlara saç baş yolduran Lens iyi başladı sezona. Yalnız Caner bir hayli ön plana çıktı. Sol kanattan çok zorladı ve sayesinde erken skoru yakaladık. Maçın başından beri beklerinin bölgesinden zaafları açıktı ve ilk yarım saat boyunca bunu kullandık. Yalnız gelen ortaları tamamlamak konusunda becerikli olamadık. Yoksa ilk yarı yarım düzine golü tabelaya yazdırmamız içten bile değildi. Birkaç etkili şutumuz da kaleyi bulmadı.

İkinci yarı haddinden fazla şans verdik rakibe. Uzaktan bir şut dışında Tolga’yı zorlayacak başka denemeleri yoktu belki ama yine de olmaması gereken pozisyonlardı. İkinci yarı skorun rehavetine kapılmış olabiliriz. İlk yarı iki pas yapamayan rakibimiz ikinci yarı bir ara taraftarına defalarca oley çektirecek kadar pas yaptı. Bu bile onlar için başarı.

Maçın geneline bakıyorum da bu maçtan olumsuz bir sonuç çıkmadığına yönetim sevinmeli! Çünkü çok plansız programsız işler yapıyorlar. Bonservis kazanma konusunda takdir etsem de sattığı oyuncuların yerini zamanında doldurma konusunda hiç iyi değiller. Sahaya çıkan kadro kötü mü? Kesinlikle hayır ama taraftar her kötü sonuçta bir suçlu arar. Baktığımızda geçtiğimiz sezonun iskelet kadrosundan Medel dışında kimse yok sahada. Bu maçtaki herhangi bir kötü sonucun bahanesini üretemezdiniz.

Skora bakarsak memnun olan yoktur herhalde. İlk yarım saat dışında futbol da memnun etmemiştir. Sezonun ilk resmi maçı ve şans bulan oyuncuların kendini gösteremediğini söyleyebilirim. Hazırlık maçlarında bundan iyi performanslar izlemiştim. Şimdi ilk maç eleştirmek olmaz diyenler olacaktır o da maç 0-2 bittiği içindir. Bana göre ne tabela ne de sahaya yansıyan oyun iyi. Bu durağan oyunu ikinci hazırlık maçından sonra atmış olması lazım Beşiktaş futbol takımının! Tabiri caizse ikinci viteste sürdüğümüz arabayı üçüncü vitese almadan maçı bitirdik.


Hiç yorum yok