GALİBİYET SAVUNMADAN (BEŞİKTAŞ KAYSERİSPOR)


Kupa maçında yaşananlar, Galatasaray mağlubiyeti ve sahaya çıkmama kararı... Beşiktaş hedeften uzaklaşınca, ilk kez Vodafone Park'ta boşluklar gördüm. Belki hafta içi olmasının da etkisi vardır.

Beşiktaş kanatları iyi kullandı. Özellikle Quaresma'nın olduğu sağ kanat. Yalnız coşku ve istekte eksiklik hissediliyor takımda. Sebepleri belirttim. Pas trafiğinde bir sıkıntı yok ama takım savunması biraz yumuşamış gibi. Bu sahada rakipler daha önce kolay gelemezdi kaleye. İlk gole yaklaştıları anda kaleci Lung, önce Talisca'nın serbest vuruşunu sonra Tosic'in tamamlamasını müthiş önledi. Yalnız sadece golü geciktirdi. 

Kayserispor çok iyi karşı ataklar yaptı ama cömertçe harcadılar. Mendez buna en çok sebebiyet veren. Onların da üzerlerinde bir rahatlama olduğu aşikar. Savunma bölgesinde de riskli hareketleri çok tekrarladılar. Ev sahibinin hücum yönünde en çok sorumluluk alan ismi Quaresma, kendiyle özdeşleşmiş rabona asistiyle gol sinyali veren Tosic'e attırdı golü. Portekizli işini şovla birleştirebilen bir oyuncu. Herkes fantezi dener bunları, onun için normal. Bazen de taraftarı kızdıran hareketleri de oluyor. Bugün skoru savunma oyuncuları yaptı. Adriano Bursaspor deplasmanında olduğu gibi, ceza sahası dışından çok temiz bir plase yaparak soyunma odasına rahat girmesini sağladı takımının.

Sosyal medyada Tosic çok konuşuldu. Galatasaray maçında direkt kırmızı kartı bariz gol şansı olarak sayılmıştı fakat topa müdahale etme eylemi olmadığı için iki maç sayılması gerekirdi, bir sayıldı. Asıl tuhaf olan, çıkmadıkları maçta cezasını çekmesi. O kadar çok konuşuldu ki bir daha kırmızı kart gördü. 

Kayserispor bu durumu lehine kullanamadı. Son on dakikaya kadar Fabri'ye zorluk çıkardıklarını söyleyemem. Hatta Beşiktaş biraz dikkatli olsa, farkı daha da açabilirdi. Çok keyifli bir maç olduğunu söyleyemem. İki rahat takımın maçıydı. İşin özeti. Beşiktaş ev sahibi avantajını ve bireysel kalitesini göstererek kazandı maçını. Hala bitmiş bir şey yok. Şampiyonluk uzak olsa bile, bir veya iki sıra üstte bitirme şansı nispeten var. Bana göre bu akşam Beşiktaş taraftarı için, galibiyetten daha mutlu eden olay, Şenol Güneş'in devam edeceğini belirtmesiydi.

Hiç yorum yok