FIRAT KALKANI (FENERBAHÇE BURSASPOR)


Bursasporlu oyuncular hafta içi maddi anlamda sıkıntıları olduğu için antrenmana çıkmadılar. İlk yarıyı izledikten sonra bunun handikapını yaşamadıklarını gördüm. Gayet dirençli, savunmada ne yaptığını bilen, kademeleri sağlam olan bir takım vardı sahada.

Fenerbahçe'yi her zaman anlatıyorum. Şu futbol ile bu kadar puan toplaması hakikatten ilginç. Gol için rakibin büyük hatasını bekliyorlar. Rakibi çaresiz bırakıp skor yapma meziyetine sahip değiller. Karşılarında hep dirençsiz, kolay gol yiyen, motivasyonu düşük takımlar buldular ve bunu şansa çevirdiler. 

Sürekli yan ortalardan gol bulma eylemi. Gerçi bir kere yaklaştılar ama çizgiden çevrildi top. Ertuğrul'un sezgisi takdir edilir cinsten. Batalla'ya ne demeli peki? Savunmada yaşanan bireysel hatayı aynı şekilde iade etti. Yakaladıkları en net fırsatı kullanamadı. Yusuf'a çıkarsa belki de öne geçeceklerdi ama cılız bir şut attı. Sow ile beraber takımlarına zarar verdiler.

Üretkenlikten yoksun takımını izleyen taraftar, Valbuena'yı ısınmaya giderken görünce ayaklandı. Aykut Kocaman kendine bunu taktik yapmış ama bence bu maç işe yaramadı. Peki Fenerbahçe nasıl kazandı?

Hiç kusura bakmasın kimse! Kadıköy'de resmen bir tiyatro izledik! Maçı bir taraftan alıp diğer tarafa veren bir hakem. Adına Fırat Kalkanı diyelim. Baktı Fenerbahçe için maç zora girdi, önce kırmızı kart ile yakından uzaktan alakası olmayan bir pozisyonda, savunmanın en iyi oyuncusunu attı! Fenerbahçeli oyunculara çıkarmadığı kartlar akıllara zarar! Üzerine gitti kulübeye herkesi attı. Zaten 9 dakika daha vermişti... Öyle böyle golü attırdı. Çok mide bulandırıcı... Son yıllarda gördüğüm en profesyonel eyyam yapıldı bu maçta. Allah'a hesabını nasıl verirler hiç düşünmüyorlar mı?

Fenerbahçe'yi böyle böyle yarışa tutundurdular! Bursaspor'a çok yazık oldu. Yani onların yerine koyuyorum kendimi, şu yapılanları kabul etmek çok zor olurdu... Hafta başından beri rakipleri aleyhine algı operasyonları yapan bir camia, böyle bir galibiyeti sindirebilir her halde. Objektif insanlar varsa eminim utanmışlardır. Futbolumuzu rant uğruna bu hale getirenlere hakkınızı helal etmeyin! 

Hiç yorum yok