Berrin Karabaş: Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz için büyük gurur duyuyorum



Sporda Manşet Dergisi olarak İzmit Belediyespor'un başarılı isimlerinden Berrin Karabaş ile bir röportaj gerçekleştirdik.

1)Berrin Karabaş kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

-18.10.1987 İstanbul’da doğdum. İlk ve ortaöğretimimi İstanbul’da tamamladım. Kocaeli Üniversitesi’nde Spor Yöneticiliği okumaktayım.  Basketbol hayatım 1997 yılında Migros Spor altyapısında başladı. 2010 yılında A Milli Takım aday kadro ve All Star takım aday kadrodayken geçirdiğim büyük bir sakatlıktan dolayı ve sakatlandıktan birkaç ay sonra annemin vefatı üzerine basketbola 3 yıllık bir ara verdim. Tedavi süreci geçirip 2013 yılında basketbola döndüm ve tekrar burdayım.20 yıllık basketbol hayatımda Yıldız, Genç , Ümit , Üniversite ve 3x3 milli takımlarında milli formayı gururla taşıdım ve kısmet oldukça taşımaya devam edeceğim. Şu anda ise İzmit belediye spor kulübünde oynuyorum.

2)Berrin Karabaş basketbolcu olmaya nasıl karar vermiştir?

-ilkokul 1. Sınıfta okulun halkoyunları ekibine katılmıştım fakat 5. Sınıfa geldiğim zaman boyum uzun olduğu için kadro dışı kaldım ve ailemin yönlendirmesiyle basketbola başladım.

3)Türkiye'de basketbol altyapıları hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Sporda başarı altyapı ya verilen önemle doğru orantıdadır. Altyapıya daha çok önem verilmesi ve sporcu ailelerin daha da bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

4)Neden İzmit Belediyespor?

-İzmit Belediye Spor Kulübü yöneticilerinin uzun yıllar kadın basketboluna verdikleri önem ve 
imkanlardan dolayı buradayım.

5)Urla Belediyesi'nde oynadığınız dönemde 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda 3.lük madalyası aldınız. Bu sizi ve kariyerinizi nasıl etkiledi?

-Böyle bir organizasyon da ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimiz için büyük gurur duyuyorum. Ülkemize getirdiğimiz başarının bana ve benden sonrakilere katkılar sağlayacağına inanıyorum. Basketbol camiamızda elde edilen uluslararası başarıların karşılıksız kalmadığını ve bununda beni ve eminim ki diğer herkesi onure ettiğini söyleyebilirim.

6)3.lük-4.lük maçında Türkmenistan ile karşılaştınız. Bu karşılaşmada Türkmenistanlı bir yöneticiyle ilginç bir an yaşadınız. Yönetici sizden tam olarak ne talep etti? 

-Türkmenistan yöneticisi daha önceden Türkiye’de antrenörlük yapmış biriydi ve bu vesile ile kendisini tanıyordum. Onlarla birlikte oynamamı talep etti. Fakat ülkeme sağlayacağım faydalar ve ülkemin menfaati ve onuru karşısında kişisel menfaatlerden bahsedilemeyeceği için bu konu üzerinde durmadım. Çünkü bir Türk olarak yapabileceğim en iyi şey Türk bayrağını her fırsatta göklere çıkarmak.

7)Örnek aldığınız bir basketbolcu var mı?

-Duruşu , sporcu kişiliği, elde ettiği başarıları ve hayat tarzı ile Mehmet Okur.

8)Berrin Karabaş'ın başarısında yakın çevresinin etkisi nedir?

-Değerli antrenörlerimin bana vermiş olduğu bilgi ve yönlendirmeleri ile ailem ve yakın çevremin beni motive etmeleri en büyük etkidir.

9)Saha dışında Berrin Karabaş neler yapar?

-Sezon içerisinde takım ve maçlara adapte olup , sezon bitiminde ise kısa bir tatil sonrası yeni sezona hazırlık için antrenmanlara geri dönüyorum. Geri kalan zamanlarımda ailem ve arkadaşlarımla keyifli vakitler geçirmek en sevdiğim şeylerdir.

10)Sporda Manşet Dergisi'ni takip ediyor musunuz? Görüş ve önerileriniz neler?

-İzmit Belediyespor ile anlaştıktan sonra derginiz ile tanıştım. Basketbola verdiğiniz önemden dolayı basketbol camiası adına sizlere teşekkür etmek isterim.Türk sporuna böyle sahip çıkmanız çok güzel birşey. Çok uzun yıllar sporla ilgili bu ilerleyişte kalmanızı temenni ederim.

Röportaj: Esra ÇAY / Sporda Manşet

Hiç yorum yok