Berk Elitez: Futbol hayatım sürekli inişli çıkışlı oldu



Sporda Manşet Dergisi olarak Berk Elitez ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik.


Berk Elitez kimdir bize biraz kendinizden bahseder misiniz ?
26 yaşındayım İstanbul doğumluyum futbolla pek yatıp kalkan biri değilim açıkçası yaşamayı fazlasıyla seven ailesine bağlı saygı ve sevgi hususlarını gerektiğince yerine getirmeye çalışan biriyim.

Futbolun en önemli temaları sizce neler ?
Futbolun benim için en önemli teması ekip arkadaşlarına hocalarına malzemecisine aşçısına kulüp içinde bulunan herkese karşı saygılı ve dürüst olmak bunları gerçekleştirdiğiniz zaman futbolun sadece bir oyun olmadığı beraber bulunduğun insanların senin yoldaşların ve aile olduğunu benimsemek bence başarının ve futbolun en temel unsuru.

Farklı bir meslek sahibi olmak isteseydiniz tercihleriniz neler olurdu ?
Farklı bir meslek pek aklımdan geçmese de şu zamana kadar tur organizasyonları düzenleyen biri olmak isterdim sanırım seyahat sevdiğimden.

Kendinizi istenilen seviye de görüyor musunuz ?

Kendimi istenilen seviyede tabi ki görmüyorum bunu da yeterince özverili çalışmadığıma bağlıyorum futbol hayatım sürekli inişli çıkışlı oldu bu da istikrar problemi yaşadığımı gösteriyor simdi daha özverili ve istekliyim tabi ki eskisi olduğu gibi iyi bir seviyeye ulaşıp üst liglerde yer bulmak için çalışıyorum .


Takım ruhu sizin için nedir ?

Takım ruhu bana göre yetenek ve taktik bilgi den daha önemli takımdaşlık olgusunun olduğu bir ekip kesinlikle başarılı olur .


Sizce Türkiye liglerinde yerli oyunculara yeterince şans tanınıyor mu ?

Türk futbolunun geldiği nokta şan pek iç açıcı değil özellikle de milli takımda kadro derinliğinin bulunmaması en önemli etken Buda bana göre Türkiye’de yerli oyunculara pek önem verilmediğinin işaretidir .


İdol olarak gördüğünüz isim ya da isimler var mı ?

idollerim tabi ki var bir çok isim var yerli olarak Cenk Tosun özellikle çok beğendiğim takdir ettiğim bir isim yabancı olarak Ronaldo çalışarak en iyi olmayı gösteren muazzam bir örnek .


Sizce Türk futbolunun temel sorunları neler ?

Bence temel problem alt yapı. Alt yapıdan çok az oyuncu çıkartabiliyoruz bence Türk futbolcular diğer ülkelere göre çok daha yetenekli ama bir türlü işlenemiyorlar bana göre temel problem altyapıda ve üst düzey yöneticilerde alt yapı yapılandırması onlara bağlı çünkü.



Takım olarak hedefleriniz neler ?

Şuan 3.lig de Bağcılar sporda oynuyorum genç oyunculardan kurulu bana göre örnek bir takımız takım olarak en büyük arzumuz şampiyonluk yaşamak.



Futbol hayatınızı yurt dışında devam ettirmek ister miydiniz ?

Yurtdışı fırsatları yakaladım bir dönem ama oynadığım kulüp o sırada izin vermediği için gerçekleşmedi ama hep yurt dışında oynamak istedim.


Saha dışında ki vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Saha dışında genelde arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. 




Sporda Manşet dergisini takip ediyor musunuz görüş ve önerileriniz neler ?

Öncelikle Sporda Manşet dergisine çok teşekkür ediyorum bu röportaj için, böyle çalışmalar futbolcular için büyük fırsat sesini duyurmak isteyen bir sürü futbolcu var onlara tercüman olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim .

Röportaj: Naz KURAN

Hiç yorum yok