BAŞARAMADILAR! (AKHİSARSPOR GALATASARAY)


Evet Galatasaray kötü oynadı. Akhisarspor belki sezonun en dirençli en istekli oyununu oynadı. Hafta başından beri, Fenerbahçe cephesi öyle ithamlar, öyle algı ve gündem operasyonu yaptı ki ev sahibi takım bu maç yanıyordu adeta. 

Bugün o camianın stadında tiyatrovâri bir organizasyon ile Bursaspor'un hakkını yediler. Böyle bir düzende Galatasaraylılar hiç öyle böyle demesin! Galibiyete baksın. Resmen kirletiyorlar ligi. Kendi maçına bakmadan, rakibinin maçı için algı gündem operasyonu yapmak hiç yakışı kalıyor mu? Fair play nedir, sahada kazanmak nedir bunlar ikinci planda. Her yolu mübah gören zihniyet hiçbir şeyi hak etmez!

Gelelim maça. Galatasaraylı oyuncuların kesinlikle psikolojisi bozuk. Ülkede öyle bir gündem oluşturdular ki deplasmana gidince, Galatasaraylı oyuncuların yüz ifadeleri berbat. Gomis iki maç üst üste penaltı kaçırıyor. Niye? Her sayfada Gomis rekor haberleri. Stres yapıyor atamıyor! Galatasaraylı oyuncular çok duygusal ve etkileniyorlar. Sanırım bunun farkındalar ve sürekli bu tür haber ve yazılar basın üzerinden yazılıp çiziliyor. Geçen yazımda söylemiştim; Galatasaraylı oyunculara psikolojik destek lazım! Deplasmanda yetenekleri uçup gidiyor sanki. 

Akhisarspor kupa finalini riske atmış olabilir. Çünkü Lukac kulübede kırmızı kart gördü. Böyle bir maç öncesi bu kadar hararet yaşamalarının sebebi, kötü niyetli insanların kışkırtması yüzünden. Galatasaray'a yatacaklar, Okan Buruk satacak gibisinden iftira dolu söylemler, kendini kanıtlama duygusuna bıraktı sanırım ve bu işten kârlı çıkan Fenerbahçe tarafında algı yaratan kişiler oldu... Akhisarspor böyle oynarsa kupayı alır, Net! Bu efordan sonra Diyarbakır'a aynı performansı yansıtır mı o tartışılır. Bence hırslanmışlardır. Fenerbahçe'nin oynadığı oyun ortada. Bugün izlediğim iki takımı kıyaslayınca, Akhisarspor çok ağır basıyor. 

Aykut Kocaman ve yandaşları bir taşta iki kuş vurmak istedi, birini BAŞARAMADI! Galatasaray son iki hafta çok önemli avantaj elde etti. Dört puan şampiyon yapar ama öyle düşünmemeleri lazım. Hele bu psikolojideyken! Hata lüksleri yok! Diğeri Perşembe akşamı belli olacak. Umarım futbolu sahada oynamayı bir an önce amaç edinirler çünkü bu şekilde Fenerbahçe camiasını sevimsiz hale getirmeye, insanların gözünde küçültmeye devam ederler. Bana sorarsanız, iyi günde kötü günde takımını yalnız bırakmayan, kötü günde daha büyük coşkuyla karşılayan Galatasaray taraftarı şampiyonluğu çok hak ediyor. Çok az kaldı. Sezon başından beri art niyetlilerin çektirdiklerine karşı, belki sampiyonluk kutlamalarını izleterek cevap verecekler. 

Hiç yorum yok