Kübra Talay: Temel şart saygı



Sports tv'nin başarılı spikeri Kübra Talay ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

İşte o söyleşi ..

1-Kübra Talay bu mesleğe nasıl başladı ?

*Aslında İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünden mezunum. Okuduğum mesleği yapmayı hiç düşünmedim ve sadece mezun olmaya odaklandım. Tabii şansımın da yardım ettiğini söylemeden geçmeyeyim. Mezun olduktan sonra FourFourTwo dergisinde işe başladım. Sektöre atılmamda ve tecrübe kazanmamda çok önemli bir okul niteliğindeydi benim için. Sonrasında ise televizyon kariyerim başladı. Bu sene itibari ile sportstv’de 4. yılım. Kanalda hem program sunuculuğu yapıyorum hem de reklam&rezervasyon bölümünün sorumlusuyum.


2-Bize göre bu ülkenin ''gerçek'' tek spor kanalı olan Sports Tv'de çalışıyorsunuz ?

Sizce spor nedir ?

*Öncelikle bir çok branşı bir araya getirip, farklı kesimden bir çok insana dokunan bir kanalda çalıştığım için çok şanslıyım. Tam olarak sporu bu şekilde tanımlayabiliyorum. Seyir zevkinden ziyade insanlar üzerindeki o birleştirici gücü. Bu benim için sporun tam karşılığı diyebilirim.

3-Birçok spor dalı sizin yayınlarınız sayesinde ülkede tanındı .Ülkemizin spor konusunda potansiyeli hakkında ne düşünüyorsunuz?

*Maalesef bir çok branş için geçerli bir durum var ki o da alt yapı sıkıntısı. Yayın politikamız gereği farklı branşlardan genç sporcularımızı programlarımızda ağırlıyoruz. Ortak kanı; başarının gelmesi için yeterli potansiyelin var olduğu ancak alt yapı ve spor kültürü konusundaki eksik bilincimiz nedeniyle o potansiyeli çok da kullanımıyor oluşumuz.

4-En sevdiğiniz ve takip ettiğiniz spor hangisi?

* Futbol önceliğim tabii ki ama ilkokuldan üniversite dönemine kadar sıkı bir f1 takipçisiydim. Değişen kurallar sonrası tepkimi koymak adına takip etmeyi bıraktım :)


5-Kendinize örnek aldığınız bir sunucu var mı?

*Sektördeki bir çok meslektaşımız çok kıymetli işlere imza atıyor. Spesifik bir isim veremem ancak duayen isimleri herkes gibi ben de örnek alıyorum.

6-En unutamadığınız yayınız hangisi ?

*Toplumda farkındalık yaratmak için bu durumu sporla birleştiren grupları ağırladığımız yayınlarımı söyleyebilirim. Küçük de olsa bir katkımızın olması yayını daha anlamlı kılıyor ve işte tamamdır bu yayın oldu diyebiliyoruz.

7-Ülkede kadınların spora ilgisini nasıl buluyorsunuz ?

*Maalesef öyle bir ilgi olduğunu düşünmüyorum. Çok kısıtlı bir kesimin ilgisini muhakkak çekiyordur ama genel anlamda çok zayıf. Keza erkeklerin de bu konuda çok iyi olduğunu söyleyemem. Yüzeysel olarak bir ilginin varlığı doğru ama daha çok fanatizm söz konusu bizde. 



8-Klise bir soru sormak istiyorum ..Ronaldo mu ? Messi mi ?

*İkisini futbol anlamında kıyaslamak çok doğru gelmiyor bana. Avrupa’nın en büyükleri arasında bulunan iki takımı sırtlayan iki isim. Ancak saha dışında yapmış oldukları ve kendine duymuş olduğu büyük saygı nedeniyle Ronaldo bir kaç adım önde diyebilirim:)

9-Bu meslekte hedefleriniz neler?

*Sevdiğim işi yaparak en büyük hedefimi gerçekleştirmiş oldum diyebilirim. Bundan sonra olacak her adım her başarı sadece durumu güzelleştirir diye düşünüyorum:)

10-Bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk adayınız ?

*Uzun zamandır hasret kaldığımız seyir zevki yüksek maçların olduğu bir sezon geçiriyoruz. Her maç çok zor her puan çok kıymetli. Beşiktaş, Başakşehir, Galatasaray arasında son haftalara kalacak kıyasıya bir mücadele izleyeceğiz gibi. Tabii ki hakeden kazanacak ama bu sene bu şampiyonluğa Galatasaray’ın ihtiyacı çok daha fazla :)

11-Son olarak sporu 3 kelime ile anlatacak olsanız ..Bu 3 kelime ne olurdu ?

*Var olabilmenin temel şartı saygı... ve tabii ki koşulsuz karşılıksız sevgi. En başından beri söylediğim birleştirici gücü... herkesin sahip olduğu bütün kimliklerini bırakıp bir olabilmesi çok önemli. 

Röportaj: Koray GÜÇLÜ

Hiç yorum yok